Απεργία της ΓΣΕΕ

"Παγώνουν" τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες

"Παγώνουν" τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάνδη", μεταφέροντας 1473 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 1331 άτομα από τη Μυτιλήνη και 142 από τη Χίο.

   Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει επίσης στις 8 περίπου το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2 μεταφέροντας 279 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, το πλοίο έχει παραλάβει 48 άτομα από τη Ρόδο, 56 από την Κω και 175 από τη Λέρο. Οι μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.

Την ίδια ώρα όμως «παγώνουν» όλα τα δρομολόγια των πλοίων που εξυπηρετούν την «προσφυγική κίνηση» από τα νησιά προς Πειραιά, με εντολή που δόθηκε το απόγευμα Πέμπτης από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Στόχος είναι να αποσυμφορηθεί το λιμάνι του Πειραιά, το αποτέλεσμα όμως είναι να εγκλωβίζονται οι πρόσφυγες στα νησιά. Η κυβέρνηση, διαπιστώνοντας ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση με τους χιλιάδες πρόσφυγες στις εθνικές οδούς της χώρας, βρήκε αυτή την «λύση», η οποία όμως αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στα ήδη επιφορτισμένα νησιά που υποδέχονται τα κύματα των προσφύγων.

Σε προσωρινό σχέδιο ελεγχόμενης επιβράδυνσης της ροής μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, αναμένεται να προχωρήσειτο υπουργείο Ναυτιλίας, από σήμερα και για το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε ο Θ. Δρίτσας, μιλώντας στο MEGA.

   Στόχος, όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημειά της χώρας.

   Αυτό το σχέδιο για τα νησιά, κυρίως για Λέσβο, Χίο και Σάμο, έχει δύο εκκινήσεις, επισήμανε ο κ. Δρίτσας. Η μία είναι, οι εταιρίες να μην εξαντλούν τη δυναμικότητα μεταφοράς και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα πλοία -ένα στη Μυτιλήνη, ένα στη Χίο και ένα στη Σάμο- να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και μετανάστες, έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά.

   ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά, εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους και υπογράμμισε: Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νησιά. Πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο.

0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM