ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κορωνοϊός: Στο επίκεντρο τα κρούσματα σε Αθήνα και Πειραιά - Ποιες περιοχές μπαίνουν από σήμερα στο «κόκκινο»

Κορωνοϊός: Στο επίκεντρο τα κρούσματα σε Αθήνα και Πειραιά - Ποιες περιοχές μπαίνουν από σήμερα στο «κόκκινο» Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Στο επίκεντρο η Αττική - Ποιες περιοχές μπαίνουν από σήμερα στο «κόκκινο» (Eurokinissi)
0

Ανησυχούν τα δείγματα του ιικού φορτίου σε Αττική και Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας να παραμένει στο επίκεντρο του κορωνοϊού.

Από τα 1.460 νέα κρούσματα, που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ στην Αττική εντοπίζονται 741. Στη Θεσσαλονίκη οι νέες μολύνσεις ανέρχονται στις 142, ενώ στην Αχαΐα άγγιξαν τις 104.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ στην Αττική η κατανομή έχει ως εξής:

Ανατολική Αττική: 64 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 82 κρούσματα
Δυτική Αττική: 24 κρούσματα
Δυτικός Τομέας Αθηνών:140 κρούσματα
Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 230 κρούσματα
Νησιά: 19 κρούσμα
Νότιος Τομέας Αθηνών: 73 κρούσματα
Πειραιάς: 109 κρούσματα

Τα 722 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες στην Αττική μπορεί να κυμαίνονται σε παρόμοια επίπεδα σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει αρκετά υψηλό.

Όπως τόνισαν οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά την χθεσινή ενημέρωση, η επιδημιολογική εικόνα της εβδομάδας δομείται από τα πιο «σκληρά» δεδομένα, δηλαδή τον αριθμό των νέων εισαγωγών σε απλές κλίνες COVID-19 (277 σήμερα έναντι 232 στις 5 Φεβρουαρίου), αλλά και τον αριθμό των διασωληνωμένων, οι οποίοι έφτασαν τους 325.

Μόλις δύο εβδομάδες πριν περιορίζονταν στους 246. Οι άνθρωποι που κατέληξαν εξαιτίας της νόσου COVID-19 ανήλθαν σε 28.

Στο «κόκκινο» από σήμερα

 

Στο επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου» μπήκαν από το πρωί του Σαββάτου έως την 1η Μαρτίου η Κάλυμνος και ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου, η περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου, η περιφερειακή ενότητα Ηλείας (πλην του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων), ο δήμος Αγιάς, ο δήμος Ηρακλείου, ο δήμος Κορίνθου, ο δήμος Νεμέας, ο δήμος Άργους-Μυκηνών και ο δήμος Ζίτσας.

  

Παράλληλα, εξακολουθεί να προβληματίζει η κατάσταση στην Ήπειρο και την Τρίτη θα γίνει νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Την ίδια ώρα, στο «κόκκινο» παραμένουν η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου.

Επίσης στο ίδιο επίπεδο- το «κόκκινο»- παραμένουν οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων, ο δήμος Πύδνας- Κολιδνού, ο δήμος Τεμπών και ο δήμος Καρπάθου.

Τέλος, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται αυτή τη στιγμή ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου, οι περιφερειακές ενότητες Εύβοιας και Αχαΐας και η περιφέρεια Αττικής.

Περιοχές εκτός έκτακτων μέτρων

 

Δεν παρατείνονται τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα στις εξής περιοχές, καθώς η επιδημιολογική εικόνα τους έχει βελτιωθεί: δήμος Θήρας (πλέον υπάρχουν 15 ενεργά κρούσματα), δήμος Αγίου Νικολάου (17 ενεργά κρούσματα σήμερα), περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου (29 ενεργά κρούσματα), δήμος Εορδαίας (29 ενεργά κρούσματα), δήμος Σπάρτης (24 ενεργά κρούσματα).

Σε αυτές τις περιοχές όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι σε ύφεση και πλέον εντάσσονται στο επίπεδο επιτήρησης (πορτοκαλί).

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ