Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου & η Κάλυμνος- Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο»

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου & η Κάλυμνος- Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» Facebook Twitter
MOTIONTEAM
0

Στο επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου» μπαίνουν από το πρωί του Σαββάτου έως την 1η Μαρτίου η Κάλυμνος και ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου, λόγω της διασποράς του κορωνοϊού

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι ο δήμος Καλυμνίων και ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου μπαίνουν στο επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου»- «βαθύ κόκκινο»- λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων. Αυτές οι δύο περιοχές μπαίνουν στη συγκεκριμένη κατηγορία από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (20/2) έως και την 1η Μαρτίου.

Στην Κάλυμνο παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού εντός της κοινότητας. Είχε 72 ενεργά κρούσματα στις 13 Φεβρουαρίου και αυτή τη στιγμή έχει 79 με περαιτέρω αυξητικές τάσεις, εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, η ανίχνευση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού προκαλεί έντονο προβληματισμό στην επιτροπή των επιδημιολόγων. «Τα 2/3 των κρουσμάτων της μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής έχουν βρεθεί ή έχει φανεί από την ιχνηλάτηση ότι σχετίζονται με συγκεκριμένες περιοχές του δήμου αυτού και ιδιαίτερα με τη δημοτική ενότητα Ευόσμου», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και έκανε έκκληση στους κατοίκους να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω μετάδοση αυτής της «εξαιρετικά επικίνδυνης μετάλλαξης».

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Εύβοιας (πλην της Σκύρου), ο δήμος Μυκόνου και η περιφέρεια Αττικής, όπου τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Στην Αχαΐα διαφαίνεται σταθεροποίηση καθώς σήμερα υπάρχουν 700 ενεργά κρούσματα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν 732. «Βέβαια ο σημερινός τριψήφιος αριθμός μας προβληματίζει», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, αναφορικά με τα 104 νέα κρούσματα στην περιοχή.

Στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας, φαίνεται ότι τα μέτρα αποδίδουν, αλλά ακόμη τα κρούσματα δεν έχουν μειωθεί στον επιθυμητό βαθμό, επεσήμανε. «Η περιοχή έχει 370 ενεργά κρούσματα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε 501».

Άρα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται αυτή τη στιγμή ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου, οι περιφερειακές ενότητες Εύβοιας και Αχαΐας και η περιφέρεια Αττικής.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο»

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στο «κόκκινο» μπαίνουν από αύριο στις 06:00 έως την 1η Μαρτίου η περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου, η περιφερειακή ενότητα Ηλείας (πλην του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων), ο δήμος Αγιάς, ο δήμος Ηρακλείου, ο δήμος Κορίνθου, ο δήμος Νεμέας, ο δήμος Άργους-Μυκηνών και ο δήμος Ζίτσας.

Σε ό,τι αφορά στην Κεφαλονιά ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, καθώς από 2 ενεργά κρούσματα στις 9 Φεβρουαρίου πλέον υπάρχουν 36 ενεργά κρούσματα και πάρα πολλές στενές επαφές.

Στον δήμο Θάσου, μέσα σε 10 ημέρες τα ενεργά κρούσματα από 6 έγιναν 33 και «παρά την αρχική στεγανοποίηση η διασπορά φαίνεται να είναι μεγαλύτερη στην κοινότητα».

Στην Ηλεία παρατηρείται αυξητική τάση του επιδημιολογικού φορτίου σχεδόν σε όλους τους δήμους της περιοχής, καθώς από τις 9 Φεβρουαρίου έως σήμερα τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 79 σε 126.

Στον δήμο Αγιάς της περιφερειακής ενότητας Λάρισας τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 18 από 4 που ήταν στις 9 Φεβρουαρίου. Στον δήμο Ηρακλείου υπάρχουν αυτή τη στιγμή 79 ενεργά κρούσματα, από 54 (στις 9/2) και παρατηρείται εκτεταμένος κίνδυνος περαιτέρω διασποράς της κοινότητας. Για τους δήμος Κορίνθου και Νεμέας ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν στα 94 από 66. Στον δήμο Άργους- Μυκηνών αυξήθηκαν σε 59 από 16 που ήταν στις 9 Φεβρουαρίου.

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η κατάσταση στην Ήπειρο εξακολουθεί να προβληματίζει την επιτροπή των ειδικών και την Τρίτη θα γίνει νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σε ποιες περιοχές δεν παρατείνονται τα μέτρα

Από την άλλη, τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα δεν παρατείνονται στις εξής περιοχές, καθώς η επιδημιολογική εικόνα τους έχει βελτιωθεί:

δήμος Θήρας (πλέον υπάρχουν 15 ενεργά κρούσματα), δήμος Αγίου Νικολάου (17 ενεργά κρούσματα σήμερα), περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου (29 ενεργά κρούσματα), δήμος Εορδαίας (29 ενεργά κρούσματα), δήμος Σπάρτης (24 ενεργά κρούσματα).

Σε αυτές τις περιοχές όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι σε ύφεση και πλέον εντάσσονται στο επίπεδο επιτήρησης (πορτοκαλί).

Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»

Στο «κόκκινο» παραμένουν η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου.

Επίσης στο ίδιο επίπεδο- το «κόκκινο»- παραμένουν οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων, ο δήμος Πύδνας- Κολιδνού, ο δήμος Τεμπών και ο δήμος Καρπάθου.

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ