Κικίλιας: Οι 7 περιοχές της Ελλάδας με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

Κικίλιας: Οι 7 περιοχές της Ελλάδας με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για τις περιοχές που ανησυχούν λόγω αυξημένου ιικού φορτίου μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Αττική. 

Κατά την σημερινή τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας σημείωσε μεταξύ άλλων πως «μειώνεται η κάλυψη των ΜΕΘ, όχι ικανοποιητικά αλλά μειώνεται», προσθέτοντας πως ο εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι 657 κρούσματα την ημέρα, με μέση ηλικία τα 46 έτη και έτσι «φαίνεται ο τρόπος που μεταδίδεται η νόσος».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα σημερινά δεδομένα τα οποία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα οποία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 671 νέα κρούσματα στη χώρα και σημείωσε πως διεξάχθηκαν 35.000 τεστ ενώ τόνισε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο ίδιος από την επιτροπή, ο μέσος όρος των κρουσμάτων ανά ημέρα, πλέον ανέρχεται σε 657 κρούσματα την ημέρα.

«Αυτά είναι στοιχεία που μας προβληματίζουν» τόνισε ο κ. Κικίλιας και στην συνέχεια τόνισε την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων προστασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το μεγαλύτερο ιικό φορτίο εντοπίζεται σε επτά περιοχές, συγκεκριμένα στη Δυτική Αττική, στη Βοιωτία, στη Λέσβο, στην Κάλυμνο, στη Ροδόπη, στην Αργολίδα και στη Χαλικιδική. «Με την προσοχή μας να είναι στραμμένη στην Αττική», σημείωσε ο υπουργός.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM