Για τις περιοχές που ανησυχούν λόγω αυξημένου ιικού φορτίου μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Αττική. 

 

Κατά την σημερινή τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας σημείωσε μεταξύ άλλων πως «μειώνεται η κάλυψη των ΜΕΘ, όχι ικανοποιητικά αλλά μειώνεται», προσθέτοντας πως ο εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι 657 κρούσματα την ημέρα, με μέση ηλικία τα 46 έτη και έτσι «φαίνεται ο τρόπος που μεταδίδεται η νόσος».

 

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα σημερινά δεδομένα τα οποία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα οποία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 671 νέα κρούσματα στη χώρα και σημείωσε πως διεξάχθηκαν 35.000 τεστ ενώ τόνισε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο ίδιος από την επιτροπή, ο μέσος όρος των κρουσμάτων ανά ημέρα, πλέον ανέρχεται σε 657 κρούσματα την ημέρα.

 

«Αυτά είναι στοιχεία που μας προβληματίζουν» τόνισε ο κ. Κικίλιας και στην συνέχεια τόνισε την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων προστασίας.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, το μεγαλύτερο ιικό φορτίο εντοπίζεται σε επτά περιοχές, συγκεκριμένα στη Δυτική Αττική, στη Βοιωτία, στη Λέσβο, στην Κάλυμνο, στη Ροδόπη, στην Αργολίδα και στη Χαλικιδική. «Με την προσοχή μας να είναι στραμμένη στην Αττική», σημείωσε ο υπουργός.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr