Στη δημιουργία ενός καναλιού μέσα από το οποίο τα παιδιά των φυλακών θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα προχώρησε ο διευθυντής του σχολείου των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανός. 

 

«Μετά από μεγάλη προετοιμασία λειτουργούμε τηλεοπτικό εκπαιδευτικό δίκτυο στη φυλακή» ανακοίνωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο» ο κ. Δαμιανός.

 

«Με πολύ δυσκολία λόγω των κλειστών καταστημάτων, αλλά και με μεγάλη βοήθεια από πολλούς φίλους του σχολείου, προμηθευτήκαμε τα υλικά και τα καταφέραμε» είπε μεταξύ άλλων. 

 

Το γεγονός ότι τα παιδιά δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν μαθήματα ούτε με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, ήταν ένα θέμα που τον «βασάνιζε καιρό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.  

 

Πέτρος Δαμιανός / Eurokinissi
Πέτρος Δαμιανός / Eurokinissi

 

«Η σκέψη μου ήταν να δημιουργήσουμε ένα κανάλι εσωτερικό που να συντονίζεται με τις τηλεοράσεις που υπάρχουν στα κελιά και να μεταδίδουμε μαθήματα. Τώρα το καταφέραμε και σκέφτομαι ήδη το επόμενο βήμα. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να επεκταθεί στα σχολεία όλων των φυλακών. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε να το λειτουργούμε και Σαββατοκύριακο ως κανάλι πολιτισμού, εγκεκριμένο φυσικά από το Υπουργείο. Να βλέπουν τα παιδιά ταινίες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ, να είναι ένα παράθυρο στη ζωή» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr