«Αν τεθούμε προ διλήμματος το εισόδημα των νοικοκυριών θα πρέπει να έχει προτεραιότητα σε σχέση με το άνοιγμα της Γ' Λυκείου» ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

 

Ο κ. Εξαδάκτυλος τοποθετήθηκε για το δίλημμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου ή των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων, υποστήριξε πως μπροστά στο δίλημμα αυτό η υγεία προηγείται.

 

«Δε μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα ταυτόχρονα. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, η οποία δεν επιτείνει τη μετάδοση του ιού. Σε οποιοδήποτε άνοιγμα περιμένουμε την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

Απαντώντας για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα ανέφερε πως ότι θα πρέπει να στηριχθεί η μεσαία τάξη, άρα να ανοίξει το λιανεμπόριο.

 

«Αν είναι να κάνουμε ένα βήμα, το βήμα θα είναι αυτό», σημείωσε τονίζοντας πως το σύστημα click away δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα τις ημέρες των γιορτών.

 

«Αν χρειαστεί θα υπάρξουν και μέτρα για την κινητικότητα. Αν τα στοιχεία το επιτρέπουν θα ανοίξουν και το λιανεμπόριο και τα γυμνάσια-λύκεια», πρόσθεσε τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχουν ακριβώς όλα τα διαθέσιμα στοιχεία ακόμα.

Επισήμανε δε ότι το σύστημα click in shop, με το οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα ένδυσης- υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία, στην πράξη είναι το ίδιο με την αγορά τροφίμων στο σουπερμάρκετ.

 

Μιλώντας για τις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ειδικό καθεστώς για το άνοιγμα της αγοράς.

 

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr