Εξαδάκτυλος: Στο δίλημμα λιανεμπόριο ή Γ' Λυκείου προτεραιότητα έχει το εισόδημα των νοικοκυριών

Εξαδάκτυλος: Στο δίλημμα λιανεμπόριο ή Γ' Λυκείου προτεραιότητα έχει το εισόδημα των νοικοκυριών Facebook Twitter
Εξαδάκτυλος: Στο δίλημμα λιανεμπόριο ή Γ' Λυκείου προτεραιότητα έχει το εισόδημα των νοικοκυριών (Eurokinissi)
0

«Αν τεθούμε προ διλήμματος το εισόδημα των νοικοκυριών θα πρέπει να έχει προτεραιότητα σε σχέση με το άνοιγμα της Γ' Λυκείου» ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τοποθετήθηκε για το δίλημμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου ή των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων, υποστήριξε πως μπροστά στο δίλημμα αυτό η υγεία προηγείται.

«Δε μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα ταυτόχρονα. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, η οποία δεν επιτείνει τη μετάδοση του ιού. Σε οποιοδήποτε άνοιγμα περιμένουμε την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Απαντώντας για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα ανέφερε πως ότι θα πρέπει να στηριχθεί η μεσαία τάξη, άρα να ανοίξει το λιανεμπόριο.

«Αν είναι να κάνουμε ένα βήμα, το βήμα θα είναι αυτό», σημείωσε τονίζοντας πως το σύστημα click away δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα τις ημέρες των γιορτών.

«Αν χρειαστεί θα υπάρξουν και μέτρα για την κινητικότητα. Αν τα στοιχεία το επιτρέπουν θα ανοίξουν και το λιανεμπόριο και τα γυμνάσια-λύκεια», πρόσθεσε τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχουν ακριβώς όλα τα διαθέσιμα στοιχεία ακόμα.

Επισήμανε δε ότι το σύστημα click in shop, με το οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα ένδυσης- υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία, στην πράξη είναι το ίδιο με την αγορά τροφίμων στο σουπερμάρκετ.

Μιλώντας για τις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ειδικό καθεστώς για το άνοιγμα της αγοράς.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM