Κορωνοϊός: Πρόστιμα 544.100 ευρώ σε μια ημέρα - Αναστολή λειτουργίας σε 3 επιχειρήσεις

Κορωνοϊός: Πρόστιμα 544.100 ευρώ σε μια ημέρα - Αναστολή λειτουργίας σε 3 επιχειρήσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Συνολικά 78.387 ελέγχους διενήργησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες χθες, Σάββατο, στη διάρκεια των οποίων κατέγραψαν 1.686 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, Δημοτική Αστυνομία, Σ.ΕΠ.Ε. και Ε.Α.Δ. επέβαλαν στο σύνολο πρόστιμα ύψους 544.100 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε τρεις επιχειρήσεις.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας, μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων και μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα).

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε είκοσι μία (12) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.


2. Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε καφέ μπαρ, πρόστιμο 3.000€ σε ιδιώτη για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και πρόστιμο 2.000€ σε σφαιριστήριο, στην Περιφέρεια Αττικής.


3. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 10.000€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε εστιατόριο, στην Περιφέρεια Ηπείρου.


4. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 10.000€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε εστιατόριο, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


5. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε καφενείο, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


6. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε διοργανωτή εκδήλωσης, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.


7. Μικτό κλιμάκιο της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες αναστολή λειτουργίας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, γιατί διαπιστώθηκε χρήση τραπεζιών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος από πελάτες, στην περιοχή χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Χαλανδρίου.


8. Μικτό κλιμάκιο της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ επέβαλλε δύο (2) διοικητικά πρόστιμα των 300€ (2x300€) για μη χρήση μάσκας σε πολίτες, στην περιοχή χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Αθηναίων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM