ΥΠΕΝ: Έρχεται νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» - Ύψους ενός δισ. ευρώ

ΥΠΕΝ: Έρχεται νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» - Ύψους ενός δισ. ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το επόμενο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα προκηρυχθεί εντός του α' εξαμήνου του 2021, με προϋπολογισμό τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας K. Χατζηδάκης. 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» συνεχίστηκε σήμερα με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης- συνεχίζεται στις 18 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του τρέχοντος προγράμματος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.40 π.μ. Υποβλήθηκαν 4.209 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 1.382, δεσμεύοντας 29,4 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται γύρω στα 21.250 ευρώ.

 

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.48 το πρωί. Υποβλήθηκαν 4.729 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.002, δεσμεύοντας τα 44,8 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.400 ευρώ.

Συστήνεται στους μηχανικούς να μην σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, για να διασφαλιστεί η ταχεία ανταπόκριση του συστήματος του Building Cert.


«Για το νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» εκδηλώνεται ενδιαφέρον που δεν έχει προηγούμενο» δήλωσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι καλύπτεται περίπου το 50% αυτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

 

«Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ένα αντίστοιχο πρόγραμμα θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο όλα τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σήμερα ανακοινώνουμε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δις. ευρώ και θα προκηρυχθεί οπωσδήποτε εντός του α' εξαμήνου του 2021», πρόσθεσε. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ