Γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ φέρνει στην Ελλάδα ο Έλον Μασκ

Γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ φέρνει στην Ελλάδα ο Έλον Μασκ Facebook Twitter
Pixabay
0

Ο Έλον Μασκ φέρνει στην Ελλάδα γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ για όλους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Money Review, η κάλυψη της χώρας από τους δορυφόρους του προγράμματος Starlink της SpaceX αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

To Starlink είναι ένα σύστημα δορυφόρων που κατασκευάστηκε από την SpaceX για την παροχή δορυφορικού διαδικτύου.

Το συνολικό κόστος του δεκαετούς έργου για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την ανάπτυξη του Starlink από την SpaceX εκτιμάται περίπου στα 10 δις. δολ.

Ήδη στελέχη του project φέρεται να βρίσκονται σε επαφές τόσο με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) όσο και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη αδειοδότηση.

Η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να «ταράξει» την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και εκτιμάται να τιμολογείται ακριβότερα, περίπου κατά 20%, θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps.

Οι χρήστες για να συνδεθούν χρειάζονται ένα δορυφορικό πιάτο όπως αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης για να αποκτήσουν σύνδεση με τους δορυφόρους της Starlink οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με έναν επίγειο σταθμό ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα είτε στην Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM