Αντιδράσεις για το πρωτοφανές θέαμα πολεμικών πλοίων και θρησκευτικών μορφών πάνω στη Βουλή

Αντιδράσεις για το πρωτοφανές θέαμα πολεμικών πλοίων και θρησκευτικών μορφών πάνω στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ποικίλα σχόλια και πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή προβολή πολεμικών σκαφών και της Παναγίας στην πρόσοψη της Βουλής

Ανήμερα της θρησκευτικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου που συμπίπτει με την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων, το ελληνικό Κοινοβούλιο φωτίστηκε, στο πλαίσιο προβολής, με εναλλαγή εικόνων από πολεμικά πλοία, ορθόδοξες αγιογραφίες και υποβρύχια, δίνοντας όχι ακριβώς το χαρακτήρα γιορτής, αλλά πολεμικής ατμόσφαιρας. 

Το πρωτοφανές θέαμα, που θα το ζήλευε κι ο Πάνος Καμμένος, ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει «ντόμινο» σχολίων στα social media, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν επίσημες αντιδράσεις από τα κοινοβουλευτικά κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25 που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο περιεχόμενο της προβολής. 

ΣΥΡΙΖΑ: Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας

«Η χθεσινή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Παναγίας, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για την προβολή στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου εικόνων που παραπέμπουν στο διαβόητο "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"» σχολίασε ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης.

Αντιδράσεις για το πρωτοφανές θέαμα πολεμικών πλοίων και θρησκευτικών μορφών πάνω στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI

«Το κτίριο του βασικού θεσμού της Δημοκρατίας καλύφθηκε από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο. Πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Για στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας. Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου.», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης. 

«Φαίνεται ότι ο υπό τον κ. Μητσοτάκη συνασπισμός Δεξιάς, "σοβαρής" Ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερου Κέντρου, αγωνιά για το μέλλον του, μετά την πανθομολογούμενη αποτυχία του να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του όλο το τελευταίο διάστημα να αναβαπτίζεται στα βρώμικα νερά του μιλιταρισμού, του σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης. Είναι, άραγε, τόσο σημαντικά τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα "ορφανά" υπολείμματα της Χρυσής Αυγής, ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, όσον αφορά στο παρόν, τόσο "φιλελευθερισμό" είχαμε να δούμε από τη χούντα», καταλήγει. 

ΜέΡΑ 25: Προβάλετε την εικόνα του Χρήστου Παππά


Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη πρότεινε από την πλευρά του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προβάλει στην βουλή το πρόσωπο του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά που καταζητείται: «Kύριε @chrisochoidis, να μια καλή ιδέα: να προβάλλετε την εικόνα του @xrhstospappas πάνω στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Βάλτε όμως κι ένα ποσό επικήρυξης για να μη δοθούν λάθος εντυπώσεις.»

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM