Απεργία την Πρωτομαγιά

Rapid tests στον Βόλο: Πάνω από 12% η θετικότητα στους σημερινούς ελέγχους

Rapid tests στον Βόλο: Πάνω από 12% η θετικότητα στους σημερινούς ελέγχους Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Προβληματισμό προκαλεί το υψηλό ποσοστό πολιτών που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των rapid tests που έγιναν σήμερα στον Βόλο.

Συνολικά ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 353 τεστ σε πολίτες, από τους οποίους οι 44 βρέθηκαν θετικοί στον ιό, δηλαδή ποσοστό άνω του 12%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των ελεγχθέντων ήταν ασυμπτωματικοί.

Πριν από λίγες ημέρες, σε ανάλογα τεστ που είχε διενεργήσει ο δήμος Βόλου, είχαν εξεταστεί 1.086 πολίτες από τους οποίους οι 88 ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, δηλαδή ποσοστό 8,1%. Σημειώνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας είναι μία από τις 9 περιοχές της χώρας στις οποίες καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων τις προηγούμενες 24 ώρες (107).

Τα σημερινά rapid tests έγιναν στα πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Από νωρίς σχηματίστηκαν ουρές αυτοκινήτων, προκειμένου οι οδηγοί ή συνοδηγοί να υποβληθούν στο τεστ, χωρίς να εξέρχονται από το όχημα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την ανησυχία του για τα μεγάλα ποσοστά θετικότητας που εμφάνισαν τα τεστ.

Η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται και τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε στο ΑΠΕ και πρόσθεσε ότι drive through rapid test θα γίνονται καθημερινά σε Βόλο, Λαρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει το ίδιο και σε μικρότερες σε πληθυσμο πόλεις.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM