Η επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό δέχεται απειλητικά email για την απόφαση του lockdown που είναι σε ισχύ. Αυτό δήλωσε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής.

 

«Δεχόμαστε email που είναι και απειλητικά. Ότι καταστρέφουμε την κοινωνία και ότι θα μας πάνε στον εισαγγελέα», είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου στο Πρώτο Πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι τα μηνύματα είναι ανώνυμα και επώνυμα, ενώ σημείωσε ότι έχουν γίνει και δύο μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

 

Τα email δεν είναι απειλητικά για την ασφάλεια και τη ζωή των μελών της επιτροπής, διευκρίνισε ο καθηγητής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Αναφέρουν συνέχεια ότι θα βρεθούν δικαστήρια να μας δικάσουν», συμπλήρωσε.

 

Σε ό,τι αφορά στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ο κ. Χατζηχριστοδούλου δήλωσε ότι ακόμη βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση. «Και αυτή την εβδομάδα περιμένουμε ότι θα είμαστε στα ίδια, μέχρι η σταθερότητα που βλέπουμε στα κρούσματα να αποτυπωθεί σε μείωση των νοσηλειών, σε απλές κλίνες και ΜΕΘ. Αυτό θέλει μία εβδομάδα», εξήγησε.

 

Σε ερώτηση για το πόσο θα διαρκέσει το lockdown και αν θα παραταθεί μετά τις 30 Νοεμβρίου, απάντησε ότι αυτό θα πρέπει να συζητηθεί την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

 

«Το αν θα ανοίξουμε 1η Δεκέμβρη πρέπει να συζητηθεί τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και να δούμε αν θα παραταθεί για μία εβδομάδα ή θα ανοίξουν κάποιες λειτουργίες που είναι λιγότερο επικίνδυνες, π.χ. τα σχολεία- που θα ανοίξουν σίγουρα πρώτα, τα δημοτικά και ίσως τα γυμνάσια- ή το λιανεμπόριο», δήλωσε.

 

Πάντως, ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε ότι μέτρα κάποιας μορφής θα παραμείνουν τον Δεκέμβριο, ενδεχομένως και τον Ιανουάριο και πιθανώς και μετά την άφιξη του εμβολίου, που εκτίμησε ότι θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους.

 

«Μέχρι να έρθει το εμβόλιο θέλει πολύ προσοχή, να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια και όταν έρθει, επειδή δεν θα μπορεί να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, κάποια μέτρα θα πρέπει να είναι και πάλι σε ισχύ», σημείωσε.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr