Σκέψεις για λουκέτο σε νηπιαγωγεία, βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς (πληροφορίες)

Σκέψεις για λουκέτο σε νηπιαγωγεία, βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς (πληροφορίες) Facebook Twitter
0

Ανοιχτό το σενάριο κλεισίματος των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των νηπιαγωγείων μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από Δευτέρα αναμένεται να κλείσουν επίσης νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, μετά την κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο όλων των δημοτικών σχολείων, την οποία φέρεται να ανακοινώνει απόψε το υπουργείο Παιδείας.

Προς το παρόν παραμένει ασαφές τι θα ισχύσει για τα ειδικά σχολεία, τα οποία είχαν εξαιρεθεί από το «λουκέτο» στην πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά το πιθανότερο είναι να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία τους, υπό αυξημένα μέτρα. 

Στις 18:00 οι ανακοινώσεις για τα σχολεία

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για τα σχολεία θα ανακοινώσει σήμερα στις 18:00, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Να σημειωθεί ότι ειδικά για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς υπεύθυνο είναι το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι αρμόδιο για τη σχετική απόφαση.

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα αν κλείσουν τα δημοτικά


Την Πέμπτη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ανακοινώσει πως σε περίπτωση που προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, θα κινηθούν τα δύο επίπεδα που είναι έτοιμα.

1. Εκπαιδευτική τηλεόραση

Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

2. Τηλεκπαίδευση

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ