Κορωνοϊός: Συναγερμός στην εκκλησία - «Θετικοί τουλάχιστον 6 μητροπολίτες»

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην εκκλησία - «Θετικοί τουλάχιστον 6 μητροπολίτες» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Συναγερμός έχει σημάνει στην εκκλησία μετά από τουλάχιστον έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε μητροπολίτες της χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega, ανάστατη είναι και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, καθώς η πληροφορία ότι συνοδικός ιεράρχης είναι θετικός, έθεσε σε καραντίνα το σύνολο των ιερέων. Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, o Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος και ο επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, είναι οι ιερείς που είναι ήδη γνωστό ότι νοσούν με κορωνοϊό. Μάλιστα ο επίσκοπος, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει βαριά συμπτώματα.

Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την πληροφορία ότι Συνοδικός Ιεράρχης βρέθηκε θετικός, υπεβλήθη και ο ίδιος σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Ωστόσο, παραμένει σε προληπτική καραντίνα σε μοναστήρι στην Βοιωτία. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κληρικών. Ήδη, πάντως, έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση στο Συνοδικό Μέγαρο με τους εργαζόμενους να επιστρέφουν στις θέσεις τους κανονικά.

Ελεγχόμενη η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου


Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμού εισήχθη Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος έχει διαγνωστεί θετικός με κορωνοϊό. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν «ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος».

Ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα σε ειδική κάψουλα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας 4, 5 και 6 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος. «Ενημερωθήκαμε ότι υπήρχε κρούσμα και κάναμε τεστ εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο όλοι οι συμμετέχοντες. Εγώ είμαι αρνητικός» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την συζήτηση που έχει δημιουργηθεί για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ο οποίος δεν έχει διευκρινιστεί ο ίδιος επισήμανε ότι δεν μπορεί να αναφέρει ποιος είναι ο ιεράρχης που εντοπίστηκες θετικός. «Αυτό μπορεί να το ανακοινώσει μόνο ο ίδιος» ανέφερε.

Με πληροφορίες από MEGA

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM