Κικίλιας: Στο 32% η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη - Τεράστια διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα

Κικίλιας: Στο 32% η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη - Τεράστια διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα Facebook Twitter
0

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Θεσσαλονίκη έκρουσε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας, αναγνωρίζοντας πως το σύστημα υγείας εκεί «βρίσκεται στο κόκκινο». 

Κάνοντας λόγο για «στιγμή της μεγάλης μάχης», κατά την παρουσίαση των δεδομένων για την πανδημία κορωνοϊού και το σύστημα Υγείας ο υπουργός επισήμανε ότι η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, ανέρχεται στο 32% και παρατηρείται «τεράστια διασπορά» στην κοινότητα. 

«Δυστυχώς δεν προσέξαμε», είπε ο υπουργός σχολιάζοντας τα στοιχεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για θέμα δημόσιας υγείας που εξηγεί το lockdown. 

Κικίλιας: Στο 32% η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη - Τεράστια διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα Facebook Twitter

Όπως είπε ο υπουργός, όταν διαπιστώθηκε τον Οκτώβριο η γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων, αναπτύχθηκαν επιπλέον 75 κλίνες ΜΕΘ για Covid-19. 

Μετατροπή μονάδων σε Covid-19

 

Κάνοντας λόγο για «αφόρητα, ντροπιαστικά fake news» περί αβοήθητων ασθενών και επιλογές για διασωληνώσεις σε ΜΕΘ, ο υπουργός προανήγγειλε την εισαγωγή πενήντα νέων κλινών ειδικών μονάδων έως και την Πέμπτη. Όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές και αγγειοχειρουργικές κλίνες μετατρέπονται σε πολυδύναμες κλίνες ΜΕΘ Covid-19 με υπάρχοντα αποθέματα εξοπλισμού.  

Κατά τον ίδιο, σήμερα η Θεσσαλονίκη διαθέτει 233 κλίνες ΜΕΘ. 

Κλείνοντας, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και άλλα στελέχη του, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «ψέματα και fake news». 

Κοτανίδου: Στο 35% με 37% η θνητότητα στις ελληνικές ΜΕΘ

 

Παίρνοντας τον λόγο, η καθηγήτρια πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου είπε ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ Covid-19 στην Ελλάδα διαμορφώνεται σε ένα ποσοστό 35% με 37% το οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό» για «οποιαδήποτε μονάδα σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη». 

Όπως είπε η ίδια, από το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν διασωληνωθεί σε ΜΕΘ πάνω από 900 ασθενείς και 330 εξ αυτών έχουν μάλιστα βγει σε «άριστη κατάσταση». Αυτή τη στιγμή η θνητότητα στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 60 άτομα ανά εκατομμύριο κατοίκων και αυτή η επίδοση είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τις χώρες της βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM