Διευκρινίσεις για την προβλήματα του συστήματος τηλεκπαίδευσης έδωσε το υπουργείο Παιδείας. 

 

Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης για όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown. 

 

Στην «πρεμιέρα» του συστήματος όμως παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα, αφού μαθητές προσπαθούσαν από το πρωί να μπουν στην πλατφόρμα webex, αλλά σε πολλές περιοχές η πρόσβαση αποδείχτηκε δύσκολη ή και αδύνατη.

 

 

 

«Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος», διαβεβαιώνει η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex. 

 

Όπως τονίζει το υπουργείο, «προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα», ενώ σημειώνεται πως το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Καθηγητές ανέφεραν πως η πρόσβαση ήταν αδύνατη σε κάποιες περιοχές ενώ και σε περιπτώσεις που κατάφεραν να συνδεθούν στην πλατφόρμα, αντιμετώπισαν εκ νέου πρόβλημα, καθώς η πλατφόρμα δεν ανταποκρινόταν. 

 

Το υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι υπάρχει πρόβλημα στην πλατφόρμα της εταιρείας Cisco, που παρέχει το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, και πως προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες χώρες. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr