Σεισμός

Η «έξοδος» πριν από το lockdown: 73.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια σε 24 ώρες- Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Η «έξοδος» πριν από το lockdown: 73.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια σε 24 ώρες- Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την «έξοδο» που προηγήθηκε της έναρξης του lockdown προδίδουν τα στοιχεία της Τροχαίας, αφού περισσότερα από 73.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια μέσα σε 24 ώρες.

Συγκεκριμένα, από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 73.637 οχήματα πέρασαν από τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας. Από τα διόδια της Αθηνών- Κορίνθου πέρασαν 39.077 οχήματα και από εκείνα της Αθηνών- Λαμίας 34.560.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής η κίνηση ήταν αυξημένη στους δρόμους της Αττικής. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν χθες να κάνουν αγορές, πριν από το κλείσιμο των καταστημάτων, ενώ αρκετοί- όπως δείχνουν και τα στοιχεία της Τροχαίας- επέλεξαν να περάσουν το lockdown εκτός Αττικής, σε χωριά ή εξοχικά.

 

Στο μεταξύ, επί ποδός είναι η ΕΛ.ΑΣ., που πραγματοποιεί σαρωτικούς ελέγχους από το πρωί του Σαββάτου, για την τήρηση των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Από νωρίς το πρωϊ υπάρχουν ορισμένοι οδηγοί που προσπαθούν να περάσουν από τα διόδια χωρίς, όμως, να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Τροχαία, φυσικά, τους γυρίζει πίσω. Πρέπει να ενστερνιστούν όλοι ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων είναι και θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί», ανέφεραν στο ΑΠΕ πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, χιλιάδες αστυνομικοί είναι στους δρόμους και πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους, για την εφαρμογή των μέτρων του lockdown.

Η «έξοδος» πριν από το lockdown: 73.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια σε 24 ώρες- Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
EUROKINISSI
Η «έξοδος» πριν από το lockdown: 73.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια σε 24 ώρες- Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
EUROKINISSI

Στην Αττική επί ποδός είναι 5.000 αστυνομικοί, ενώ δύο ελικόπτερα και drone ελέγχουν την κατάσταση, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό έχουν διπλασιαστεί.

Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με SMS επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Στην περίπτωση που ο εργοδότης προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης για τον εργαζόμενο ή τον εαυτό του επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ στον εργοδότη.

Στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους, δηλαδή μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας ή της αναστολής προσέλευσης κοινού, επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας επιβάλλεται για την ίδια παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM