Αν συνεχιστεί η τάση των τελευταίων ημερών, σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό, τότε θα ληφθούν κι άλλα μέτρα στην Αττική, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο κοντά είναι το lockdown στην περιοχή.

 

«Εάν βλέπουμε να αλλάζουν ραγδαία τα επιδημιολογικά δεδομένα, εάν συνεχιστεί αυτή η τάση που βλέπω τις τελευταίες ημέρες, με τις υπερπολλαπλάσιες κατειλημμένες ΜΕΘ-COVID και την αύξηση του ρυθμού των κρουσμάτων, τότε ναι, βεβαίως θα παρθούν και άλλα μέτρα και στην Αττική», δήλωσε στο STAR ο υπουργός Υγείας.

 

Σε ερώτηση για το πώς θα αποτραπεί να πάνε πολίτες να διασκεδάσουν σε γειτονικούς νομούς, ο κ. Κικίλιας ουσιαστικά προανήγγειλε απαγόρευση αυτών των μετακινήσεων. «Έχω την αίσθηση ότι θα ληφθεί μέριμνα και για αυτό πλέον, προφανώς με περιοριστικά μέτρα», είπε ο υπουργός Υγείας.

 

Η πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ και οι μονάδες αυξημένης φροντίδας είναι πολύ μεγάλη, υπογράμμισε και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το έργο των γιατρών και νοσηλευτών, με τη συμπεριφορά τους.

 

«Είναι τόσο ύπουλος αυτός ο ιός, ασυμπτωματικός στους νέους ανθρώπους, μπορεί να κολλήσει οποιοσδήποτε αν δεν προσέξει. Αποδείχθηκε αυτό δυστυχώς περίτρανα στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία, που μάς αναγκάζει μόνιμα να αναθεωρούμε τα δεδομένα μας. Δεν θα σκεφτώ δεύτερη στιγμή και δεν θα σκεφτούμε το θέμα της επικοινωνίας πάνω από την ουσία, την ανθρώπινη υγεία και τη δημόσια υγεία», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

 

Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για την Ευρώπη, σημείωσε ο υπουργός Υγείας, κάνοντας αναφορά στις εξελίξεις σε διάφορες χώρες, από το Βέλγιο που στέλνει ασθενείς στη Γερμανία, ως τη Γαλλία που έφτασε στα 50.000 κρούσματα σε 24 ώρες. «Βλέπετε ότι η μία χώρα πίσω από την άλλη πηγαίνουν σε lockdown πλέον. Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών», σημείωσε.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr