Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το νυχτερινό πάρτι στα Λαδάδικα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το νυχτερινό πάρτι στα Λαδάδικα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Pixabay
0

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα social media αναφορικά με πάρτι σε νυχτερινό μαγαζί στα Λαδάδικα, με δεκάδες νέους να διασκεδάζουν, πριν από το «lockdown» της περιφερειακής ενότητας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Παναγιώτα Γκίκα, να παραγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται να εξεταστεί εάν παραβιάστηκαν οι διατάξεις περί συναθροίσεων αναφορικά με τον αριθμό των θαμώνων που βρέθηκαν στο κατάστημα και το ωράριο λειτουργίας, όπως επίσης εάν τελέστηκε το αδίκημα περί διάδοσης μολυσματικών ασθενειών με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Στην παραγγελία για την προκαταρκτική έχουν επισημανθεί και δημοσιεύματα. Οι αναρτήσεις στα social media για το συγκεκριμένο πάρτι συνοδεύονται από σχόλια όπως «ό,τι προλάβουμε» και «το 2021 ξανά», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ζέρβας: Απαράδεκτες εικόνες

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έκανε λόγο για απαράδεκτες εικόνες και υπογράμμισε ότι η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού είναι μεγαλύτερη σε κλειστούς χώρους με μουσική.

Ο κ. Ζέρβας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9Fm» τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι, προκειμένου να μην εμφανιστούν περιστατικά με συνωστισμό, «είτε στην παραλία, είτε σε στέκια όπως η Ικτίνου, το πάρκο επάνω από τη Ρωμαϊκή Αγορά και τα πανεπιστήμια».

Η Θεσσαλονίκη από σήμερα έχει μπει στο «κόκκινο», στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ από τα rapid tests που έγιναν χθες στη Νέα Παραλία, εντοπίστηκαν 252 κρούσματα του ιού.

Αν χαθεί η περίοδος των Χριστουγέννων στη μάχη με τον κορωνοϊό «θα μιλάμε για μία κατάσταση οικονομικής ερήμωσης της πόλης», προειδοποίησε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες. «Θα πρέπει όλο το μήνα να παλέψουμε πολύ σκληρά τον κορωνοϊό, για να μπούμε στον Δεκέμβριο με καλύτερα επιδημιολογικά στοιχεία και να μπορέσουμε να έχουμε ανάκαμψη της οικονομίας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν φοβάται «λουκέτα» στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, απάντησε: «Ήδη υπάρχουν λουκέτα στην πόλη. Από τις αρχές Μαρτίου, οπότε ξεκίνησε η πανδημία, από τον δήμο δόθηκαν 1.400 άδειες. Οι 700 επιχειρηματίες ήδη ζήτησαν διακοπή. Άνοιξαν 1.400 μαγαζιά και τα 700 έπαψαν να λειτουργούν, ένα ποσοστό 50% που νομίζω πως τα λέει όλα».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM