Μαγιορκίνης: Προ των πυλών η εκθετική αύξηση του κορωνοϊού

Μαγιορκίνης: Προ των πυλών η εκθετική αύξηση του κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η επιθετική αύξηση βρίσκεται προ των πυλών, προειδοποίησε κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείο Υγείας ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Στην Ελλάδα η επιδημία εκτινάχθηκε» σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Μαγιορκίνης, και τόνισε πως η εκθετική αύξηση σε όλο των κόσμο, αλλά και στη χώρα μας είναι προ των πυλών.

Ο κ. Μαγιορκίνης διευκρίνισε επίσης ότι από τα 1.259 κρούσματα τα 295 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 291 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια έκανε μια ανασκόπηση των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ευρώπη.

Η διάμεση ηλικία θανάτων παραμένει τα 79 έτη, σημείωσε επίσης ο κ. Μαγιορκίνηςκαι επανέλαβε ότι οι ηλικίες 19-40 μολύνονται περισσότερο.

Ο κ. Μαγιορκίνης απέδωσε μεγάλο ποσοστό της έκρηξης των κρουσμάτων τόσο στην αύξηση της μετάδοσης λόγω θερμοκρασιακής πτώσης όσο και στην αύξηση της δραστηριότητας σε κλειστούς χώρους, ιδίως προς τα βόρεια της χώρας. Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των θανάτων κυμαίνεται σε 9-10 ημερησίως, ενώ αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας από τους διασωληνωμένους.

Έσπασε το φράγμα των 1000 κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32.752, εκ των οποίων το 55,5% άνδρες.

3.950 (12,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12.381 (37,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96,1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37,9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM