Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο στις 12 η ανακοίνωση των ποινών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο στις 12 η ανακοίνωση των ποινών Facebook Twitter
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο στις 12 η ανακοίνωση των ποινών (Eurokinissi)
0

Αύριο στις 12 το μεσημέρι η ανακοίνωση των ποινών για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα, αφού ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων των καταδικασθέντων και θα συνέλθει πάλι αύριο στις 12 μ.μ.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της δίκης της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε την πρόταση της για τις ποινές των ενόχων.

Για τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο η Αδαμαντία Οικονόμου προτείνει ποινή 13 ετών για εγκληματική οργάνωση. Την ίδια ποινή προτείνει και για όλους τους βουλευτές που βρέθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης - Κασιδιάρη, Λαγό, Παππά, Γερμενή, Παναγιώταρο και Ματθαιόπουλο.

Για τους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προτεινόμενη ποινή είναι 7 έτη, ενώ για όσους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) 5 έτη κάθειρξη.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, η κα Οικονόμου πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οκτώ χρόνια κάθειρξη για τους άμεσους συνεργούς του.

Απών από τη σημερινή διαδικασία ήταν ο ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε αυτήν και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Χθες είχε κάνει αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου, η οποία απορρίφθηκε.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερις ώρες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM