Καιρός: Πλημμύρες στην Κέρκυρα - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Καιρός: Πλημμύρες στην Κέρκυρα - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Facebook Twitter
Καιρός: Πλημμύρες στην Κέρκυρα - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία (CorfuNews)
0

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας αυτή την ώρα στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, με τους δρόμους στην Κέρκυρα να έχουν πλημμυρίσει.

Ισχυρές καταιγίδες επηρεάζουν τα νησιά του Ιονίου ενώ ήδη αρκετές περιοχές κυρίως στο κέντρο της Κέρκυρας αλλά και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Στην Σπηλιά για ακόμα μια φορά η κατάσταση είναι τραγική, όπως μεταδίδει το CorfuNews.

Νωρίτερα, η γ.γ Πολιτικής Προστασίας είχε εκδώσει προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λόγω της κακοκαιρίας που θα πλήξει πολλές περιοχές της χώρας από το απόγευμα της Δευτέρας, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες σε Αττική, Μακεδονία και Θράκη, νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική και ανατολική Στερεά, δυτική και ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Θεσσαλία, Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις βασικές οδηγίες.

Καιρός: Πλημμύρες στην Κέρκυρα - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Facebook Twitter
Πλημμύρησαν οι δρόμοι στην Κέρκυρα

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Τις επόμενες ώρες αναμένονται βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά και βόρεια.

Από αργά το βράδυ έως και τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστεί από κατά τόπους πολύ έντονα φαινόμενα, τα οποία θα έχουν τη μορφή μετώπου. Πολύ αυξημένη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του μετώπου των καταιγίδων από το Ιόνιο, οι νότιοι άνεμοι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση στα 8-9 μποφόρ.

Τη νύχτα προς την Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Καιρός: Πλημμύρες στην Κέρκυρα - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Facebook Twitter
Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας στην Δυτική Ελλάδα

Με πληροφορίες του CorfuNews/meteo

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM