Κορωνοϊός: Στα επίπεδα Απριλίου οι διασωληνώσεις στην Ελλάδα - Κικίλιας: «Στο τραπέζι» η γενικευμένη χρήση μάσκας

Κορωνοϊός: Στα επίπεδα Απριλίου οι διασωληνώσεις στην Ελλάδα - Κικίλιας: «Στο τραπέζι» η γενικευμένη χρήση μάσκας Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Στα επίπεδα Απριλίου κυμαίνονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί γύρω στα 400 ημερησίως. 

Συγκεκριμένα οι 91 διασωληνωμένοι ασθενείς που ανακοινώθηκαν στην χθεσινή επιδημιολογική έκθεση, είναι μόλις 2 λιγότεροι από τον αριθμό των 93 διασωληνωμένων που είχαν καταγραφεί στις 5 Απριλίου 2020 – μια από τις χειρότερες μέρες όσον αφορά στις νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Και ο αριθμός των θυμάτων της είναι ανάλογος με εκείνη την περίοδο. Κατά τις πρώτες ημέρες του περασμένου Απριλίου αναφέρονταν 5 με 9 θάνατοι την ημέρα, όπως συμβαίνει και στην παρούσα περίοδο. Μέσα στις πρώτες οκτώ ημέρες του Οκτωβρίου έχουν αναφερθεί 39 νεκροί. 

Κικίλιας: Στο τραπέζι η γενικευμένη χρήση μάσκας 


Για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι ειδικοί επιστήμονες με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση έχουν τον πρώτο λόγο.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, «πριν φτάσουμε στο σημείο να επιβάλλουμε νέα». Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως τα κρούσματα στην Αττική δείχνουν σταθεροποίηση και αυτό σημαίνει πως τα μέτρα που έχουν παρθεί ως τώρα φέρνουν αποτελέσματα. Ωστόσο σημείωσε πως υπάρχει έξαρση σε άλλες περιοχές της χώρας.

Για τη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, που χαρακτήρισε ως «έκρηξη χαράς και δημοκρατίας», ζήτησε από τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν να είναι πολύ προσεκτικοί τις επόμενες μέρες. 

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως το οριζόντιο lockdown «δεν είναι κάτι που προκρίνουμε» καθώς θα πρέπει να αναλογιστούμε τις οικονομικές συνέπειες και τις ανάγκες της κοινωνίας. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να επιβληθεί χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, είπε ότι αποτελεί ένα πιθανό μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι και τα πάντα θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Για άλλη μία φορά κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. 

Απαντώντας σε ερώτημα πότε θα χτυπήσει «καμπανάκι» για τις ΜΕΘ, είπε ότι συνεχώς προστίθενται νέες ΜΕΘ στο σύστημα και την επόμενη εβδομάδα μάλιστα θα παραδοθούν 50 νέες από τον πρωθυπουργό. Ειδικά σε ό,τι αφορά την Αττική, σύμφωνα με την υπεύθυνη, κυρία Κοτανίδου, οι αντοχές του συστήματος θα αρχίσουν να δοκιμάζονται, όταν οι διασωληνωμένοι θα ξεπεράσουν τους 100 και θα πλησιάσουν τους 150.

Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα Παρασκευή αναμένεται η παρουσίαση του «χάρτη υγειονομικής ασφάλειας». Όπως έκανε γνωστό κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση θα παίρνει κατηγοριοποιημένα και στοχευμένα μέτρα για κάθε περιφέρεια, έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά και με ασφάλεια η οικονομική και κοινωνική ζωή στην χώρα.

Αναλυτικότερα, θα υπάρχουν τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων. Το επίπεδο κινδύνου στο οποίο βρίσκεται κάθε περιφέρεια θα κρίνεται από διάφορους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες, οι δείκτες πληρότητας για τα νοσοκομεία και η διαδικασία ιχνηλάτησης. Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά δεκαπενθήμερο με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM