«Δεν είναι αθώοι»- Μήνυμα στον Λευκό Πύργο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Δεν είναι αθώοι»- Μήνυμα στον Λευκό Πύργο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής Facebook Twitter
Πηγή φωτό alterthess
0

«Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή». Το μήνυμα αυτό εμφανίστηκε στον Λευκό Πύργο, σε μία δράση λίγο πριν από την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση για τους 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα ανακοινωθεί το πρωί της Τετάρτης (7/10). Το απόγευμα της Κυριακής, μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης έστειλαν το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή», το οποίο προβλήθηκε με προτζέκτορα στον Λευκό Πύργο.

«Δεν είναι αθώοι»- Μήνυμα στον Λευκό Πύργο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής Facebook Twitter
Πηγή φωτό alterthess

Το ίδιο μήνυμα στη συνέχεια εμφανίστηκε και στο κτίριο του Ολύμπιον, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους. «Δεν είναι αθώοι, η ιστορία της πόλης μας απόψε μιλάει, η πόλη που είδε τα ναζιστικά στρατεύματα να εξοντώνουν την εβραϊκή κοινότητα, που είδε τον Χορτιάτη να καίγεται από τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους, η πόλη που αντιστάθηκε στον φασισμό και απελευθερώθηκε από τον ΕΛΑΣ, η πόλη μας, φωνάζει», ανέφερε μεταξύ άλλων το ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα alterthess.

«Δεν είναι αθώοι»- Μήνυμα στον Λευκό Πύργο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής Facebook Twitter
Πηγή φωτό alterthess

«Οι ναζί του χθες και του σήμερα είναι εγκληματίες, οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν, αυτοί που επιτέθηκαν πισώπλατα σε δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστριες, σε ομοφυλόφιλους, σε συνδικαλίστριες, κομμουνίστριες και αναρχικούς, είναι όλοι ένοχοι, από αυτούς που κρατούσαν το μαχαίρι, ως αυτούς που έδιναν τις εντολές», ανέφερε ακόμη το μήνυμα.

Χθες το μήνυμα «Σιγά μην φοβηθώ» εμφανίστηκε σε τμήμα του κτιρίου της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, μαζί με την ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης για τη Χρυσή Αυγή (07.10.20). Το μήνυμα «Σιγά μη φοβηθώ» είναι στίχοι από το τραγούδι του Γιάννη Αγγελάκα που είχε διασκευάσει ο Παύλος Φύσσας.

7/10/2020

Δημοσιεύτηκε από Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Οnassis Cultural Centre Athens στις Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020
Ελλάδα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ: Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ: Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Καθώς η Ελλάδα περιμένει με πρωτόγνωρη ένταση την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, διατρέχουμε στην αθρογραφία της LIFO, που είναι πυκνή και επίμονη, όλα αυτά τα χρόνια, για το ζόφο της νεοναζιστικής οργάνωσης, τα θύματα και την νοσηρή ιδεολογία της, αλλά και τους ανθρώπους που την αντιμετώπισαν θαραλέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM