Άγιος Παντελεήμονας: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα στο γηροκομείο

Άγιος Παντελεήμονας: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα στο γηροκομείο Facebook Twitter
Άγιος Παντελεήμονας: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα στο γηροκομείο (Eurokinissi)
0

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκινά η Εισαγγελία θα διερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας για πλημμεληματικού ή κακουργηματικου βαθμού παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στον οποίο ορίζεται ότι:

«Όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

- με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,

- με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,

- με κάθειρξη έως 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,

- με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ξεκίνησε η μεταφορά των ηλικιωμένων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό σε νοσοκομεία αναφοράς.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο.

Ανέφερε δε, ότι τα κρούσματα ξεπερνούν τα 40 αν και μέχρι στιγμής είχαν ανακοινωθεί 32 επιβεβαιωμένα.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, «Κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους ελέγχους να νοσούν από κορωνοϊό εδώ και δυο εβδομάδες».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, είχε πει για τον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα πως είχαν γίνει τεστ τον Αύγουστο και δεν είχε βρεθεί θετικό δείγμα. «Ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κάποιο κρούσμα. Πρέπει να δούμε τι συνέβη τον μήνα που μεσολάβησε» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ