Tι λέει η εταιρεία CCC για το υπόμνημα Καλογρίτσα

Tι λέει η εταιρεία CCC για το υπόμνημα Καλογρίτσα Facebook Twitter
0

Ότι ουδέποτε είχαν συμμετοχή, ούτε εκδήλωσαν πρόθεση ή επιθυμία εμφανούς ή αφανούς συμμετοχής σε ελληνικά ή ξένα ΜΜΕ οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC) αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με το υπόμνημα που κατέθεσε στον πταισματοδίκη την Πέμπτη, ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Στην επίμαχη ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως τα όσο ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας «αφορούν αποκλειστικώς τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, στα οποία αυτός επιλέγει να αναφερθεί».

Η ανακοίνωση της Consolidated Contractors Company (CCC)

Η CCC και οι ιδιοκτήτες της ουδέποτε είχαν συμμετοχή, ούτε εκδήλωσαν πρόθεση ή επιθυμία εμφανούς ή αφανούς συμμετοχής σε ελληνικά ή ξένα ΜΜΕ, τα οποία βρίσκονται εκτός του κύκλου των επιχειρηματικών ενδιαφερόντων τους.

Τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας αφορούν αποκλειστικώς τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, στα οποία αυτός επιλέγει να αναφερθεί. Πάντως παραδέχεται ότι έλαβε τα 3 εκατομμύρια και δεν εξηγεί γιατί δεν τα επέστρεψε, όπως είχε υποχρέωση και υπό τη δική εκδοχή μετά την επιστροφή τους σε αυτόν από το Δημόσιο. Κοινώς παραδέχεται ότι έφαγε τα 3 εκ παρανόμως.

O . Καλογρίτσας κατέθεσε υπόμνημα προς την ελληνική Δικαιοσύνη για την εταιρεία «Τοξότης», και στράφηκε εναντίον του Χρήστου Παππά και «ομάδας στελεχών» για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Στο υπόμνημα, έκτασης 35 σελίδων, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας, αναφέρει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας, η οικογένειά του και οι επιχειρήσεις τους «υπέστησαν στην κυριολεξία πλήρη οικονομική και επιχειρηματική καταστροφή και ανεπανόρθωτο διασυρμό», καθώς εμπιστεύτηκε «διόλου τυχαία πρόσωπα».

Σημειώνεται ότι εφέτος τον Ιούλιο, η πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα είχε υποστηρίξει πως η σύμβαση ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Έλληνα επιχειρηματία προκειμένου να πάρει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Ο δικηγόρος του Χρήστου Καλογρίτσα είχε υποστηρίξει πως υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που αφενός «αποδεικνύουν την αληθινή συμφωνία και κυρίως τα μέρη που πραγματικά συνήψαν αυτή» και αφετέρου «πού και με υποδείξεις ποιών διατέθηκαν τα κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM