Κορωνοϊός: Στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ. οι συναθροίσεις σε πλατείες και περίπτερα

Κορωνοϊός: Στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ. οι συναθροίσεις σε πλατείες και περίπτερα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο «στόχαστρο» της Αστυνομίας μπαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες οι συναθροίσεις σε πλατείες και περίπτερα λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα, ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛΑΣ προς τους πολίτες, που θα ακούγεται από τα περιπολικά για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, αναφέρει ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επισημαίνει πως όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά, το μήνυμα της ΕΛΑΣ, που θα ακούγεται στους δρόμους, αναφέρει τα εξής:

«Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πάρκα πλατείες και άλλες εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για τα υπαίθρια σημεία όπου παρατηρούνται συναθροίσεις ώστε να αποτραπεί η διασπορά του ιού. Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας στις πλατείες επεκτείνεται, σε όλους τους ανοιχτούς χώρους.

Το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο δεν θα αφορά μόνο στις πλατείες, καθώς αυτό που έχουν παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί είναι ότι έχουμε αρκετούς συνωστισμούς, ειδικά μετά τα μεσάνυχτα που κλείνουν τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, έξω από περίπτερα ή έξω από ψιλικατζίδικα. Η Αστυνομία θα πηγαίνει και σε αυτούς τους χώρους και -αρχικά- με τα ηχητικά μηνύματα θα προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να μην συγχρωτίζεται. Εάν αυτό όμως δεν είναι κατανοητό, θα υπενθυμίζει το πρόστιμο των 150 ευρώ και αν δεν γίνει πάλι κατανοητό θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

-«Κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

- Ομάδες έκτακτου από-συγχρωτισμού, δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφτάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις.

- Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων.

- Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω.

- Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες.

- Αντι-Covid «περιφρούρηση» σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια.

- Παραινέσεις σε περίπτερα και μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, προκειμένου να μην δίνουν πολλά οινοπνευματώδη ποτά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ