Κυκλώνας «Ιανός»: Εγκλωβισμένοι στη Φθιώτιδα- Διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη [ΒΙΝΤΕΟ]

Κυκλώνας «Ιανός»: Εγκλωβισμένοι στη Φθιώτιδα- Διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Φθιώτιδα: Εγκλωβισμέμοι στην εθνική οδό Λαμίας- Καρπενησίου λόγω του κυκλώνα «Ιανός» (lamiareport)
0

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί η εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου στη Φθιώτιδα με τους οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός» που πλήττει την περιοχή.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως διακόπτονται όλα τα δρομολόγια της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα -Θεσσαλονίκη -Αθήνα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, η αμαξοστοιχία 56 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη επιστρέφει στην Αθήνα και η αμαξοστοιχία 58 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ λόγω των πλημμυρικών φαινομένων πριν την σήραγγα Όθρυος, η σιδηροδρομική γραμμή έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και είναι απροσπέλαστη.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το lamiareport, η εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου έχει πλημμυρίσει στο ύψος που βρίσκεται το Λιανοκλάδι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου έχει διακοπεί με εντολή της Τροχαίας, λίγο έξω από τη Λαμία, στο ύψος του Σταυρού.

Την ίδια ώρα υπάρχουν ακινητοποιημένα αυτοκίνητα ενώ ανάλογη είναι και η κατάσταση σε επαρχιακούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής Λιανοκλαδίου στις περιοχές, Στίρφακα, Ζηλευτό, Παλιούρι, και στα Λουτρά Υπάτης.

Επιβάτης του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας κατέγραψε με το κινητό του την κατάσταση που επικρατεί.

Στο Λιανοκλάδι ο Δήμος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άτομα που κινδυνεύουν.

Ο κυκλώνας Ιανός έπληξε νωρίς το απόγευμα τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με το Δήμο Μακρακώμης και το δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου.

Δεκάδες είναι οι κλήσεις στην πυροσβεστική για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους. Ανάμεσά τους και πολίτες με κινητικά προβλήματα, όπως αναφέρει το lamiareport.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι στη Στίρφακα, όπου τα ρέματα παρέσυραν ακόμη και μάντρες σπιτιών και το Ζηλευτό.

Η κυκλοφορία επί της Εθνικής Οδού Λαμίας - Καρπενησίου, έχει διακοπεί από τις 14:50' στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης, όπου σε ορισμένα σημεία η στάθμη του νερού έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο.

Με εξαίρεση τα πυροσβεστικά οχήματα και αυτά της Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε άλλου οχήματος.

Με πληροφορίες του lamiareport.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM