ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οικογένεια Φύσσα: Τα λόγια έχουνε στερέψει - Περιμένουμε την ελάχιστη δικαίωση στην μνήμη του Παύλου

Οικογένεια Φύσσα: Τα λόγια έχουνε στερέψει - Περιμένουμε την ελάχιστη δικαίωση στην μνήμη του Παύλου Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, έπειτα από επίθεση τάγματος εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

«Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου ως ελάχιστη δικαίωση στην μνήμη του Παύλου» αναφέρει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα σε ανακοίνωση που εξέδωσε δια των δύο συνηγόρων της Ελευθερίας Τομπατζόγλου και Χρύσας Παπαδοπούλου, για την επέτειο δολοφονίας του στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι.

«Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το δικό του μήνυμα για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έστειλε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

«Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από μέλος της Χρυσής Αυγής. Μια βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Το Κράτος Δικαίου αντέδρασε. Η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος οφείλουν να παραμένουν σε επαγρύπνηση απέναντι στο νεοναζιστικό φαινόμενο», έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Οκτωβρίου 2020, θα εκδοθεί η απόφαση των δικαστών επί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων για την υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί μοιραία λόγω λήξεως του 18μηνου της προσωρινής κράτησης μαζί και ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος δικάζεται και για την δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ