Λήψη νέων μέτρων στην Αττική για τον κορωνοϊό εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώνονται καθημερινά στην περιοχή παραμένουν σταθερά άνω των 100.

 

Την Δευτέρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 180 νέα κρούσματα, τα 102 εκ των οποίων καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, που παραμένει στο «κόκκινο». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιο επιβαρυμένες περιοχές θεωρούνται το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και η Κηφισιά.

 

 

Ήδη υπάρχοντα μέτρα όπως κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα, όριο 50 ατόμων σε συγκεντρώσεις, γάμους, βαφτίσεις και 6 ατόμων σε εστιατόρια αναμένεται να ενισχυθούν από επιπλέον περιορισμούς με ειδικούς να προτείνουν μεταξύ άλλων κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ενδεχομένως περαιτέρω μείωση των ατόμωνσε κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και καταστήματα. 

 

 

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το βασικότερο μέτρο που προκρίνεται για την Αττική είναι η κατά τόπους και κατά δήμους επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους.

 

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους λοιμωξιολόγους λίστα με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα μπορούν να εφαρμοστούν είτε τοπικά είτε σε όλη την Αττική.

 

Η επιστημονική επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασε απόψε και αναμένεται να εισηγηθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εφαρμογή μέτρων, όπως ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης να μην ξεπερνά τα τέσσερα, κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, με 20 άτομα το πολύ, καθώς και διακοπή λειτουργίας μεγάλων συναυλιακών χώρων.

 

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, προκειμένου εν συνεχεία να τεθούν σε εφαρμογή από την προσεχή Τετάρτη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr