Κιλκίς: Ζητούν ψευδή πιστοποιητικά για να μην φορέσουν μάσκα - Η ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου Facebook Twitter
Τι καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίας για τα ψευδή πιστοποιητικά για μάσκες - EUROKINISSI

Ψευδή πιστοποιητικά ζητούν από ιατρούς του Κιλκίς για να μην φορέσουν μάσκα προφύλαξης από την COVID-19 ή για να αποφύγουν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος.

"Πρόσφατα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι συμπολίτες μας να απευθύνονται σε ιδιώτες-κυρίως- ιατρούς και να ζητούν από αυτούς την έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών, που να βεβαιώνουν ότι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, ώστε να μην τηρήσουν την εφαρμογή του μέτρου της χρήσης μάσκας για την προφύλαξη από την COVID-19 ή να αποφύγουν την πληρωμή προστίμου όταν έχουν προβεί σε παράβαση" επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης και ο γενικός γραμματέας, Αναστάσιος Βαμβακάς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος σημειώνει ότι ότι ελάχιστοι, ευτυχώς ιατροί, "υποκύπτουν στις πιέσεις των πολιτών και προχωρούν στην αδικαιολόγητη έκδοση τέτοιων βεβαιώσεων".

"Αυτού του είδους οι τακτικές προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο, συντηρούν και επαυξάνουν θεωρίες συνωμοσίας και κάνουν τους πολίτες καχύποπτους απέναντι σε κάθε ιατρό", προσθέτει ο Σύλλογος και συστήνει στα μέλη του "να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην έκδοση βεβαιώσεων και να τις εκδίδουν μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, τηρώντας τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο