Κρήτη: Πυρκαγιά κοντά σε ξενοδοχεία και σπίτια - Συναγερμός σε πυροσβεστική και Λ.Σ.

Κρήτη: Πυρκαγιά κοντά σε ξενοδοχεία και σπίτια - Συναγερμός σε πυροσβεστική και Λ.Σ. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Νέα Κρήτη
0

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, στο Ηράκλειο Κρήτης

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, μαίνεται κοντά σε σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει και σκάφος του λιμενικού, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για προληπτικούς λόγους,

Παράλληλα έχει κινητοποιηθεί ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και 8 ιδιωτικά σκάφη. Ενισχυτικά της προσπάθειας κατάσβεσης, ρίψεις πραγματοποιεί και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, οι πυκνοί καπνοί που αναδύονταν ήταν ορατοί από μεγάλη απόσταση , ενώ κινητοποίηση υπήρξε και στους τουρίστες, οι οποίοι ανήσυχοι είχαν βγει στο δρόμο προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί. Για προληπτικούς λόγους, έκλεισε τμήμα του οδικού δικτύου που οδηγεί στον οικισμό της Αγίας Πελαγίας.


Σύμφωνα με αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, που μίλησε στο LIFO.gr, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έδωσε εντολή για εκκενώσεις. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νέα Κρήτη 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ