ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κικίλιας: Στα 36 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας όσων νόσησαν από κορωνοϊό τον Αύγουστο

Κικίλιας: Στα 36 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας όσων νόσησαν από κορωνοϊό τον Αύγουστο Facebook Twitter
H ανάρτηση του υπουργού Υγείας έρχεται εν μέσω έντονου προβληματισμού πως οι μολύνσεις αφορούν και νεότερους σε ηλικία - EUROKINISSI
0

Στους νέους στοχεύει για την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας με μήνυμά του στο Twitter.

«Η επικινδυνότητα του κορωνοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος & νομίζεις πως είσαι άτρωτος. Ο Μέσος Όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια...», έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας.

H ανάρτηση του υπουργού Υγείας έρχεται εν μέσω έντονου προβληματισμού πως οι μολύνσεις αφορούν και νεότερους σε ηλικία. Ενδεικτικό είναι πως σχεδόν ένα στα δύο κρούσματα (ποσοστό 45%) αφορά άτομα ηλικίας έως 39 χρόνων. Και το ότι οι νέοι στην πλειονότητά τους εμφανίζονται ολιγοσυμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί και επιπλέον δεν είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, δυσχεραίνει τη διαχείριση της πανδημίας.

Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, μια 27χρονη, ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής, διασωληνώθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Λάρισα, με κορωνοϊό. Η νέα γιατρός του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας νοσεί με Covid-19. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η 27χρονη είχε εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα της νόσου όταν επέστρεψε από διακοπές στη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο χθεσινός απολογισμός ήταν 196 κρούσματα και πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη καταγραφή ημερήσιων κρουσμάτων από τα 203 της περασμένης Κυριακής και την τρίτη χειρότερη από την 21 Απριλίου, ότα είχαν καταγραφεί, εν μέσω lockdown, 156 κρούσματα.

Σε σύνολο 170 εγχώριων μολύνσεων, Αττική και Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν χθες 124 κρούσματα.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM