Λαμία: Επιβάτες κατέβασαν από το τρένο στο Λιανοκλάδι 48χρονο - Νόμιζαν ότι είχε κορωνοϊό

Λαμία: Επιβάτες κατέβασαν από το τρένο στο Λιανοκλάδι 48χρονο - Νόμιζαν ότι είχε κορωνοϊό Facebook Twitter
Λιανοκλάδι: Επιβάτες κατέβασαν από το τρένο 48χρονο - Νόμιζαν ότι είχε κορωνοϊό (lamiareport)
0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση πως επιβάτες κατέβασαν από το τρένο στο Λιανοκλάδι κοντά στη Λαμία, 48χρονο νόμιμο μετανάστη από το Καμερούν, επειδή νόμιζαν ότι έπασχε από κορωνοϊό.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το lamiareport.gr, σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αμαξοστοιχία Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Οι επιβάτες στον σταθμό στο Λιανοκλάδι κατέβασαν από το τρένο 48χρονο αλλοδαπό γιατί πίστευαν ότι έχει covid-19. Προηγουμένως τον είχαν βάλει δε, να καθίσει στο πάτωμα.

Όπως αναφέρει το lamiareport, λίγη ώρα πριν  κατά τον έλεγχο του εισιτηρίου του, είχε βρεθεί ότι είχε βγάλει εισιτήριο μέχρι τη Λιβαδειά καθώς δεν είχε άλλα χρήματα για να φθάσει στον προορισμό του που ήταν η Καρδίτσα.

Δείχνοντας τότε όλα τα χαρτιά του αποκαλύφθηκε, ότι έχει χαρτί στο οποίο αναφέρεται ότι έχει περάσει covid-19 τον Μάιο.

Ακολούθησε πανικός στο βαγόνι με τους υπόλοιπους επιβάτες να απαιτούν να κατέβει από το τρένο, κατά δήλωση των υπευθύνων της εταιρίας, που φοβήθηκαν ότι θα τον λιντσάρουν.

Μάλιστα όπως ο ίδιος o 48χρονος είπε στο lamiaReport, ο ελεγκτής ήταν εκείνος που του ζήτησε να καθίσει στο πάτωμα μέχρι να κατέβει στον επόμενο σταθμό που ήταν το Λιανοκλάδι, ενώ φέρεται να ενημερώθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Στον σταθμό βρέθηκε και ασθενοφόρο που οδήγησε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας τον 48χρονο άντρα.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι είναι υγιής. Το δε έγγραφο που είχε μαζί του έλεγε ότι είχε περάσει covid-19 και είχε εξέλθει υγιής από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας τον περασμένο Μάιο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας προσέγγισαν τον μετανάστη στα Επείγοντα του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 48χρονος μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Καρδίτσα.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό μετά από ταξίδι και πάλι στην Αθήνα και είχε νοσηλευθεί με ήπια συμπτώματα.

Με ενέργειες του Δήμου Λαμιέων, εξασφαλίσθηκαν τα απαραίτητα εισιτήρια, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το πώς ένας επιβάτης της αποβιβάστηκε με το ζόρι, όπως επίσης πως εστάλη με το ζόρι για εξετάσεις.

Με πληροφορίες του lamiareport.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ