Σεισμός

Σαπουνάς (ΕΟΔΥ): Πιο επικίνδυνη η μη τήρηση κανόνων σε γάμο, παρά σε μπαρ

Σαπουνάς (ΕΟΔΥ): Πιο επικίνδυνη η μη τήρηση κανόνων σε γάμο, παρά σε μπαρ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Τους κινδύνους που προκύπτουν από τη μη τήρηση των κανόνων για τον κορωνοϊό σε έναν γάμο υπογράμμισε ο Σπύρος Σαπουνάς του ΕΟΔΥ, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει προβληματισμός για τα κρούσματα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η μη τήρηση των κανόνων σε έναν γάμο είναι πιο επικίνδυνη από τη μη τήρηση των κανόνων σε ένα μπαρ, δήλωσε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Στις κοινωνικές εκδηλώσεις, οι άνθρωποι έρχονται περισσότερο σε επαφή μεταξύ τους, εξήγησε ο κ. Σαπουνάς. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού έπειτα από δύο γάμους που έγιναν το προηγούμενο σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Μόνο το Σάββατο ανακοινώθηκαν 10 νέες μολύνσεις που σχετίζονται με τον γάμο στη Θεσσαλονίκη.

Μέτρα σε γάμους και κέντρα διασκέδασης

Εξάλλου, ήδη έχουν ανακοινωθεί μέτρα και για τις τελετές. Συγκεκριμένα, από αύριο, Δευτέρα, έως και τις 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες, ενώ θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι υφιστάμενοι υγειονομικοί κανόνες. Αυτό πλέον προβλέπει και τη χρήση μάσκας, που έγινε πια υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Μέτρα ελήφθησαν όμως και για τα μπαρ, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι προκειμένου να αποτραπούν τα φαινόμενα συνωστισμού. Έτσι, από αύριο Δευτέρα έως και τις 9 Αυγούστου υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ- εστιατόρια, καφέ-μπαρ.

Προβληματισμός για Αττική- Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ ο κ. Σαπουνάς σημείωσε ότι υπάρχει κυκλοφορία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και οι περιοχές που προβληματίζουν τις υγειονομικές αρχές είναι η Θεσσαλονίκη και η Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα έως και χθες, Σάββατο, έχουν καταγραφεί 103 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική και 84 στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει στην Καβάλα, ο κ. Σαπουνάς δήλωσε ότι έχουν διενεργηθεί τεστ σε 80 επαφές των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23 νέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, που σχετίζονται με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων.

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM