Γεφύρι της Πλάκας: Ολοκληρώθηκε η αποκατάστασή του

Γεφύρι της Πλάκας: Ολοκληρώθηκε η αποκατάστασή του Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI/ Υπουργείο Πολιτισμού
0

Την ολοκλήρωση της αποκατάστασης και ανάδειξης του γεφυριού της Πλάκας στον Άραχθο ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Η αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας στον Άραχθο, στους Ραφταναίους Ιωαννίνων, που είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2015 από πλημμύρες, έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Πλέον, απομένει να απομακρυνθούν κάποιες εργοταξιακές κατασκευές, όπως και να γίνει καθαρισμός της κοίτης του ποταμού και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Το γεφύρι της Πλάκας χτίστηκε το 1866 από τον αρχιμάστορα Μπέκα, με χορηγία του τραπεζίτη Λούλη. Το 2001 είχε γίνει αποκατάσταση τμημάτων του, όμως οι ισχυρές πλημμύρες του 2015 είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευσή του.

Γεφύρι της Πλάκας: Ολοκληρώθηκε η αποκατάστασή του Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI/ Υπουργείο Πολιτισμού

Η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής παρακολούθησης και προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης του έργου, υπό την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής να προταθεί από το υπουργείο Πολιτισμού η υποψηφιότητα του συνολικού έργου της αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας για βράβευση από την Europa Nostra. Ακόμη, αποφασίστηκε η εξάμηνη παράταση της προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο και να ελεγχθεί από την επιστημονική επιτροπή το σχέδιο διαχείρισης του μνημείου μετά τις εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξής του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM