Υμηττός: Βρέθηκε νεκρός ο 54χρονος αγνοούμενος - «Ήξερε πολύ καλά το δάσος» λέει η κόρη του

Υμηττός: Βρέθηκε νεκρός ο 54χρονος αγνοούμενος - «Ήξερε πολύ καλά το δάσος» λέει η κόρη του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νεκρός βρέθηκε ο 54χρονος άνδρας που αγνοείτο από το πρωί της Τετάρτης στον Υμηττό

Αξιωματικός της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr διευκρίνισε ωστόσο πως, αν και η υπηρεσία έχει αυτή την πληροφορία, αξιωματικοί της πυροσβεστικής δεν έχουν ακόμα φτάσει στο σημείο και για την ώρα παραμένει το στάτους του αγνοούμενου. «Έχουμε την πληροφορία πως βρέθηκε σε ένα νταμάρι, στην περιοχή Κακό Ρέμα, αλλά δεν έχει βρεθεί από εμάς. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο».

Ωστόσο η κόρη του επιβεβαίωσε τον θάνατο του: «Δυστυχώς συνέβη αυτό που φοβόμασταν. Ένας οικογενειακός μας φίλος κατάφερε να τον εντοπίσει και τον βρήκε χτυπημένο πάνω σε κάτι βράχια, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο του βουνού. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε πλησιάσει το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο πατέρας μου αλλά επειδή δεν μπορούσε να πάει αμάξι εκεί είχαμε δυσκολευτεί πολύ».

Ο άνδρας είχε ξεκινήσει την Τετάρτη από το σπίτι του στον Καρέα με προορισμό το αναψυκτήριο «Καλοπούλα» στην Καισαριανή. Δεν είχε πάρει μαζί του το κινητό του και είχε μόνο ένα μικρό mp3 player στο οποίο άκουγε audiobooks, όπως είπε η κόρη του. Ο 54χρονος δεν επέστρεψε μέχρι το μεσημέρι και η οικογένειά του θορυβήθηκε και ειδοποίησε τις αρχές. 

Από το ίδιο απόγευμα ξεκίνησαν οι έρευνες με κλιμάκια της πυροσβεστικής και εθελοντές μέσα στο δάσος, ενώ την περιοχή σάρωναν και drone με θερμικές κάμερες. Στις έρευνες συμμετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΜΑΚ. 

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, η κόρη του 55χρονου, κα Κάτια Κολπακίδη είπε πως ο πατέρας της ήξερε το δάσος πάρα πολύ καλά. «Να χάθηκε αποκλείεται», ξεκαθάρισε, προσθέτοντας πως λόγω ενός προβλήματος στην καρδιά του θα μπορούσε να έχει καταρρεύσει. Η εναλλακτική της υπόθεση είναι ότι κάποιος χτύπησε τον άνδρα (π.χ με μηχανάκι ή ποδήλατο) και τον εγκατέλειψε. 

«Γενικά ακολουθούσε δύσκολα μονοπάτια», πρόσθεσε η κα Κολπακίδη, εκτιμώντας ωστόσο πως ο πατέρας της ακολούθησε εκείνη την μέρα ένα εύκολο και σύντομο δρόμο καθώς δεν είχε πάρει μαζί του τσαντάκι με εξοπλισμό αλλά μόνο ένα μικρό παγούρι.

«Όταν ακούει e-books αντιδρά πολύ αργά. Αν κάποιος τον χτύπησε μπορεί να μην πρόλαβε να αντιδράσει [...] Ψάξαμε με φακούς, με ομάδες εθελοντών. Δεν έχουμε καταφέρει να κοιμηθούμε ούτε δύο λεπτά. Να πηγαίνει ο κόσμος και να κοιτά. Κι αν κάποιος άνθρωπος τον χτύπησε τουλάχιστον ας το πει. Δεν θα κυνηγήσουμε κάποιον, δεν θα κάνουμε μηνύσεις».

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ