Διακοπές και κορωνοϊός: 2 ελληνικοί προορισμοί στο Top20 του EBD με τα πιο ασφαλή μέρη

Διακοπές και κορωνοϊός: 2 ελληνικοί προορισμοί στο Top20 του EBD με τα πιο ασφαλή μέρη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η σκέψη των διακοπών είναι ήδη στο μυαλό αρκετών. Και εν μέσω πανδημίας, το ζητούμενο δεν είναι μόνο οι μαγευτικές παραλίες και τα καταγάλανα νερά- ή ό,τι άλλο αναζητά κανείς για το καλοκαίρι- αλλά και η «ασφάλεια» από τον κορωνοϊό.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κέρκυρα και η Πρέβεζα έχουν την τιμητική τους, αφού το European Best Destination τις συμπεριέλαβε τόσο στη λίστα με τους πιο ασφαλείς προορισμούς της Ευρώπης, όσο και σε εκείνη με τις πιο ασφαλείς παραλίες για το 2020. Και μάλιστα σε περίοπτη θέση. Πρόκειται για ταξιδιωτική ιστοσελίδα, που συνεργάζεται με το δίκτυο EDEN της Κομισιόν, με τους βραβευμένους τουριστικούς προορισμούς.

Η Κέρκυρα

«Αυτό το παραδεισένιο ελληνικό νησί είναι ένας τέλειος προορισμός για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας έπειτα από αυτή την αγχωτική περίοδο. Η Κέρκυρα είναι το ιδανικό μέρος αν θέλετε διακοπές που συνδυάζουν χαλάρωση, ήλιο και φύση», αναφέρει το EBD για την Κέρκυρα, την οποία τοποθετεί στο νο2 της λίστας με τους 20 ασφαλέστερους προορισμούς.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από τον κορωνοϊό. «Το ελληνικό σύστημα υγείας δεν υπερφορτώθηκε σε καμία στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης. Επιπλέον, η χώρα έχει περισσότερες κλίνες νοσοκομείου κατά κεφαλή από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει ακόμη.

Η Κέρκυρα συμπεριλαμβάνεται και στη λίστα με τις πιο ασφαλείς παραλίες, καθώς το EBD προτείνει τον Χαλικούνα. «Μόλις 40 λεπτά οδικώς από το αεροδρόμιο ανακαλύψτε μια από τις πιο εκπληκτικές και μεγαλύτερες παραλίες σε αυτό το νησί όνειρο», αναφέρει για τη συγκεκριμένη παραλία.

Η Πρέβεζα

«Πώς θα θέλατε τις επόμενες διακοπές σας; Στον ήλιο, στην παραλία; Θα θέλατε να γευθείτε το φως και την νόστιμη μεσογειακή κουζίνα, να μείνετε σε βίλα, διαμέρισμα ή οικογενειακό ξενοδοχείο; Η Πρέβεζα είναι για εσάς», γράφει για την εν λόγω πόλη το EBD, που την τοποθετεί στην 5η θέση της λίστας με τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη. Παράλληλα, σημειώνει ότι κοντά στην Πρέβεζα υπάρχουν 3 νοσοκομεία, ανάμεσά τους ένα πανεπιστημιακό, έτοιμα να υποδεχθούν ταξιδιώτες αν χρειαστεί.

Σε ό,τι αφορά τις ασφαλέστερες παραλίες της Ευρώπης, η Πρέβεζα είναι στην κορυφή της λίστας, με το Μονολίθι. «Έχει μήκος 22 χιλιόμετρα και πλάτος έως 80 μέτρα. Αυτή η παραλία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Στα εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά της, δεν θα πασχίσετε να βρείτε ένα ωραίο σημείο να βάλετε την ομπρέλα σας και να χαλαρώσετε στον ήλιο», γράφει μεταξύ άλλων το EBD. Παράλληλα σημειώνει ότι ακόμη και στην κορύφωση της καλοκαιρινής σεζόν και με 100% πληρότητα στην Πρέβεζα «θα έχετε ακόμη δεκάδες τετραγωνικά μέτρα μόνο για εσάς, σε μία από τις όμορφες παραλίες της».

Οι 20 ασφαλέστεροι προορισμοί στην Ευρώπη

Για την κατάρτιση της λίστας με τους 20 ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, το EBD έλαβε υπόψη μέρη που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από τον κορωνοϊό, στα οποία έχουν τεθεί σε εφαρμογή πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα για την υγιεινή στα καταλύματα, τα εστιατόρια, τα καταστήματα.

Ακόμη, ελήφθησαν υπόψη τα μέτρα για την αλλαγή των φίλτρων στα κλιματιστικά, όπως και η διαθεσιμότητα μασκών και οι προϋποθέσεις για την τήρηση αποστάσεων. Τέλος, το EBD σημειώνει ότι οι προορισμοί που επέλεξε είναι κοντά σε νοσοκομεία και υπάρχει υψηλός αριθμός κλινών κατά κεφαλήν.

Οι 20 ασφαλέστεροι προορισμοί:

  1. Τυφλίδα, Γεωργία
  2. Κέρκυρα
  3. Καβτάτ, Κροατία
  4. Αζόρες, Πορτογαλία
  5. Πρέβεζα
  6. Αλεντέγιο, Πορτογαλία
  7. Μπατούμι, Γεωργία
  8. Ζάγκρεμπ, Κροατία
  9. Αλγκάρβε, Πορτογαλία
  10. Σιμπίου, Ρουμανία
  11. Κότορ, Μαυροβούνιο
  12. Ριέκα, Κροατία
  13. Βαρσοβία, Πολωνία
  14. Βιέννη, Αυστρία
  15. Bohinj, Σλοβενία
  16. Μάλτα
  17. Γκντανσκ, Πολωνία
  18. Βίλνιους, Λιθουανία
  19. Ρίγα, Λετονία
  20. Wild Taiga, Φινλανδία

Οι πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη

Σε ό,τι αφορά τη λίστα με τις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη, στην εποχή του κορωνοϊού, το EBD έλαβε υπόψη τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, το μέγεθος των παραλιών και τα διαθέσιμα τετραγωνικά μέτρα για κάθε λουόμενο.

Επίσης και σε αυτή την περίπτωση συνυπολογίστηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα καταλύματα, όπως το αν υπάρχουν κοντά νοσοκομεία τα οποία δεν υπερφορτώθηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Η λίστα με τις πιο ασφαλείς παραλίες

  1. Πρέβεζα
  2. Comporta, Πορτογαλία
  3. Χερσόνησος Hel, Πολωνία
  4. Porto Santo, Πορτογαλία
  5. Χαλικούνας, Κέρκυρα
  6. Ghajn Tuffieha, Μάλτα
  7. Meia Praia, Πορτογαλία
  8. Jurmala, Λετονία
  9. Nida, Λιθουανία
  10. Binz, Γερμανία

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ