«Προσπαθώ να θυμηθώ εάν τη γνώριζα από κάπου», είπε η 34χρονη για τη γυναίκα που της έριξε βιτριόλι, περιγράφοντας στους αστυνομικούς την επίθεση που δέχθηκε στην Καλλιθέα.

 

«Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό», είπε η 34χρονη στη νέα ολιγόλεπτη συνομιλία της με αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση.

 

«Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό», ανέφερε ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

 

Η 34χρονη γυναίκα, που δέχθηκε επίθεση ενώ πήγαινε στην εταιρεία που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση. Την Πέμπτη διακομίστηκε από την ιδιωτική κλινική στο Φάληρο, όπου είχε μεταφερθεί αρχικά, στο Θριάσιο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων.

 

Έως αυτή την ώρα, έχουν καταθέσει αρκετά πρόσωπα από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης. Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί άρση του τηλεφωνικού και διαδικτυακού απορρήτου του θύματος. «Σε αυτή την φάση προσπαθούμε να μικρύνουμε τον κύκλο των υπόπτων», ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ.

 

Παράλληλα με τις καταθέσεις, η αστυνομία εξετάζει το υλικό που συγκέντρωσε από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται τόσο έξω από το κτίριο που έγινε η επίθεση, όσο και από την ευρύτερη περιοχή και εκφράζεται αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν στοιχεία για τη δράστρια της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται έρευνες και για πιθανό συνεργό της.

 

«Έχει καεί όλο το πρόσωπό της», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας. Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα της επίθεσης, ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι τόσο το θύμα όσο και η υπόλοιπη οικογένεια δεν είχαν διαφορά με κάποιον.

 

«Δεν έχω στοιχεία, αλλά όπως έγινε το συγκεκριμένο έγκλημα, παραπέμπει σε προσωπική διαφορά, όπως διαπράχθηκε φαίνεται εκδικητικό», εκτίμησε ο κ. Λύτρας και εξήγησε ότι το συγκεκριμένο αδίκημα είναι «βαριά σκοπούμενα σωματική βλάβη, που σημαίνει δέκα χρόνια κάθειρξη και με τα 3/5 της ποινής θα βγει πολύ γρήγορα έξω».