Τσιόδρας: Τα τεστ αντισωμάτων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάγνωση

Τσιόδρας: Τα τεστ αντισωμάτων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάγνωση Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Εκτενή αναφορά στα τεστ αντισωμάτων έκανε, κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι ο ιός «δεν έχει εξαφανιστεί» κάνοντας λόγο για ειδικές στρατηγικές και επαγρύπνηση για τις εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς. «Σχετικά με τη χρήση τεστ αντισωμάτων, ακόμα και των πιο καλών, έχουμε τοποθετηθεί στο παρελθόν πολλές φορές και έχουμε οδηγίες από διεθνείς οργανισμούς», ανέφερε. 

Το τεστ αντισώματος, «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάγνωση, ούτε φυσικά να συγκρίνεται με το μοριακό τεστ», έκανε σαφές ο Σωτήρης Τσιόδρας που έκανε σαφές ότι - κατόπιν συνεννόησης με τους διεθνείς οργανισμούς - δεν συστήνεται η χρήση μοριακού τεστ για διάγνωση. 

«Στην οξεία φάση της νόσου δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας προσθέτοντας πως το τεστ των αντισωμάτων μπορεί να χρειαστεί ακόμη και είκοσι μέρες για να γίνει θετικό. 

«Υπάρχει πιθανότητα αυτή τη στιγμή να είμαι αρνητικός με ένα τεστ αντισωμάτων» συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως αυτό μπορεί να εξαρτάται από την ποιότητα του τεστ ή την ημέρα που έγινε.  «Χρειάζεται αξιόπιστο τεστ», είπε υπογραμμίζοντας πως αυτό, στην Ελλάδα, είναι το μοριακό τεστ. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM