Στο αυτόφωρο ο «φαρσέρ» της Κυψέλης που κάλεσε το 100 για δήθεν επίθεση στην πλατεία

Στο αυτόφωρο ο «φαρσέρ» της Κυψέλης που κάλεσε το 100 για δήθεν επίθεση στην πλατεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ο ένας άνδρας που κατηγορείται ότι κάλεσε την αστυνομία για δήθεν επίθεση σε βάρος του, στην Κυψέλη, αργά το βράδυ της Παρασκευής, πριν κλιμακωθούν τα επεισόδια στην πλατεία.

«Ελάτε να με σώσετε, κινδυνεύω» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 52χρονος κάτοικος της περιοχής, μιλώντας τους από το τηλέφωνο. Μόλις αξιωματικοί έφτασαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ηλεφώνησαν ξανά στον αριθμό από τον οποίο τους είχε καλέσει. «Κινδυνεύω» τους είπε εκ νέου, αλλά όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στην πλατεία αναζητώντας τον άνδρα που υποστήριζε ότι κινδυνεύει, ορισμένοι από το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισαν να τους πετούν πέτρες και ξύλα και ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια με χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας. 

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χθες μετά από ταυτοποίηση που έκανε η Αστυνομία στην επίμαχη κλήση. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 52χρονος φέρεται να κάλεσε μετά την Άμεση Δράση λέγοντας ότι είναι θύμα ληστείας και τραυματισμού με μαχαίρι στο πόδι.


Από τα στοιχεία της Αστυνομίας, προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος είπε στο κέντρο «ελάτε να με σώσετε». Φέρεται, μάλιστα, να επέμεινε στους αστυνομικούς που του τηλεφώνησαν όταν πλησίασαν στο σημείο που τους υπέδειξε, ότι βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και ότι κινδυνεύει.


Όπως αναφέρει η Αστυνομία, το τηλεφώνημα ήταν «παγίδα», καθώς οι ομάδες που μετέβησαν στην πλατεία δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από άτομα στην πλατεία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο δράστης φαίνεται πως απενεργοποίησε το κινητό του τηλέφωνο μόλις έφτασαν οι αξιωματικοί της Άμεσης Δράσης. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ψευδή καταγγελία στις Αρχές.

Εμφανιζόμενος στο αυτόφωρο, ο 52χρονος ζήτησε την επιστροφή του κινητού τηλεφώνου του καθώς, όπως είπε, το χρειαζόταν για την δουλειά του όμως η πρόεδρος της Έδρας το αρνήθηκε τονίζοντας πως είναι πειστήριο της δικογραφίας.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές αλλά η δίκη του αναβλήθηκε και η ημερομηνία θα οριστεί μόλις επαναλειτουργήσουν τα ποινικά δικαστήρια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM