Χαρδαλιάς: «Δεν πουλάω τσαμπουκά, κάνω τη δουλειά μου» - Τι είπε για τον Σωτήρη Τσιόδρα

Χαρδαλιάς: «Δεν πουλάω τσαμπουκά, κάνω τη δουλειά μου» - Τι είπε για τον Σωτήρη Τσιόδρα Facebook Twitter
0

Για την πανδημία του κορωνοϊού, τους φόβους των ειδικών για το μέλλον, το στοίχημα της Ελλάδας, αλλά και τη σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόδρα μίλησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Αυτοψία του Alpha, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα, επαναλαμβάνοντας πως η αποκλιμάκωσή τους θα γίνει σταδιακά και σε δύο φάσεις. Παράλληλα, τόνισε πως ο χρόνος επιστροφής στην κανονικότητα, θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα βρεθεί εμβόλιο που, όπως είπε, «θέλει 12 με 18 μήνες, ίσως και νωρίτερα».

Ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε πως οι ειδικοί φοβούνται ένα νέο κύμα τον ερχόμενο χειμώνα, αλλά αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας. Εξήγησε, μάλιστα, πως από τον Φεβρουάριο γίνονταν ασκήσεις επι χάρτου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και αυτό έχει βοηθήσει ώστε τώρα να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων.

Ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις από τα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθαρίζει πως «πέρα από τους οικονομικούς δείκτες δεν θέλαμε να έχουμε δείκτες νεκρών. Προφανώς η επόμενη ημέρα είναι μια δύσκολη μέρα. Ήδη στην κυβέρνηση έχει ξεκινήσει η συζήτηση με το λεγόμενο recover plan. Προφανώς ο δρόμος είναι μακρύς με δύσκολες αποφάσεις».

Τι είπε για τον Σωτήρη Τσιόδρα

 

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Χαρδαλιάς τον χαρακτήρισε «πραγματικό ηγέτη», σημειώνοντας πως «ζητάει τη γνώμη όλων και ενημερώνεται για τα πάντα».

Μοιραία αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα: «Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, είναι αυτό που βλέπετε ο κύριος καθηγητής, είναι αληθινός γιατρός, μοναδικός Έλληνας και εξαιρετικά συναισθηματικός. Έχουμε αποκτήσει μια χημεία, θέλω να πιστεύω ότι στην πορεία και όταν όλα αυτά περάσουν μέσα από την κρίση θα γεννηθεί μια πραγματική φιλία. Τον συμβουλεύομαι, με συμβουλεύεται, μαζί σχεδιάζουμε πάρα πολλά ζητήματα καθημερινά και νομίζω το αποτέλεσμα έρχεται να δικαιώσει ότι μαζί με την προσπάθεια –γιατί είναι ομαδική δουλειά δεν είναι μόνο του Σωτήρη και εμένα – νομίζω τα αποτελέσματα έρχονται να δικαιώσουν τις μεγάλες επιλογές που έχει κάνει η Κυβέρνηση αλλά και με τη σοβαρότητα με την οποία ο ελληνικός λαός αποδέχτηκε όλα αυτά τα μέτρα και τα τήρησε σωστά».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε πώς είναι ως άνθρωπος ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο ίδιος απάντησε: «Είναι αυτό που βλέπετε, απλός, σεμνός, καθημερινός, βαθιά συναισθηματικός, αγαπάει και εκείνος την ευθύνη, είναι αυθόρμητος πολύ και νομίζω πως εκεί έχουμε αποκτήσει μια χημεία». 

 

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως στη θητεία του δε θέλει να ζήσει κάποιο «Μάτι» και είπε πως ο στόχος της επόμενης ημέρας είναι, πέραν των ζητημάτων του κορωνοϊού, και η αντυπυρική περίοδος.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται για το ύφος του, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας είπε πως «χαμογελάω με όλα αυτά που γράφονται ή ακούγονται όπως τα 2-3 πολύ ευρηματικά τραγούδια που έχουν βγει για μένα. Δεν είμαι ο κακός της υπόθεσης. Δεν πουλάω τσαμπουκά. Δεν δείχνω κανέναν με το δάχτυλο. Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια και η αλήθεια δεν θέλει στρογγυλεμένες γωνίες. Πρέπει όλοι να ξέρουμε που βαδίζουμε. Τα περισσότερα από τα σχόλια για εμένα στα social media είναι καλά, έχουν χιούμορ και σε καμία περίπτωση δεν με πειράζουν. Τα παρακολουθώ και εγώ και τα μέλη της οικογένεια μου. Υπάρχουν βέβαια και τα ελάχιστα που φανερώνουν φθόνο» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «προσπαθώ να είμαι ευθύς, με τον ίδιο τρόπο που επικοινωνώ στην καθημερινότητά μου, έτσι με τον ίδιο τρόπο επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου. Υπάρχει η ανάγκη να πω την αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα. Το θέμα δεν είναι το αυστηρό ύφος αλλά αν αυτά που λέμε έχουν φέρει αποτελέσματα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM