Άρσις: 100 ασυνόδευτοι ανήλικοι σε απαράδεκτες συνθήκες στην Αμυγδαλέζα

Άρσις: 100 ασυνόδευτοι ανήλικοι σε απαράδεκτες συνθήκες στην Αμυγδαλέζα Facebook Twitter
0

Εκατό ασυνόδευτοι ανήλικοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο προαναχωρησιακό κέντρο της Αμυγδαλέζας, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Άρσις».

Η οργάνωση κάνει λόγο για «σταθερή και συστηματική αύξηση του αριθμού των κρατούμενων» στο ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας, καθώς και για «υπέρμετρη αύξηση του χρόνου κράτησής τους», σε «απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού με παντελή έλλειψη παροχής ειδών ατομικής υγιεινής και προστασίας».

Συγκεκριμένα, περιγράφει ότι κλιμάκιο της «Άρσις» κατέγραψε σήμερα 98 ασυνόδευτους ανηλίκους στον Τομέα Ανηλίκων του ΠΡΟΚΕΚΑ και δύο ασυνόδευτες ανήλικες στον Τομέα Οικογενειών του ίδιου κέντρου. Όπως σημειώνει, μεταξύ αυτών βρίσκονται ασυνόδευτοι ανήλικοι «των οποίων η κράτηση αγγίζει πλέον τους τρεις μήνες». Μεταξύ άλλων η οργάνωση σημειώνει ότι η πλειοψηφία των ανηλίκων εξακολουθεί να μην έχει λάβει ενημέρωση από τις αρχές στη γλώσσα επικοινωνίας τους για τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ την ίδια ώρα δεν έχει οριστεί επίτροπος, δεν παρέχεται καμία υπηρεσία νομικής συνδρομής και διερμηνείας από το κράτος και είναι πλημμελείς οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και οι ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες.

Τέλος, εντοπίζει «καθυστερήσεις στις τοποθετήσεις των ασυνόδευτων ανηλίκων σε κατάλληλες δομές προστασίας», λόγω της αναστολής λειτουργίας αρκετών υπηρεσιών εξαιτίας του κορονοϊού.

Η «Άρσις» καλεί τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μεταφορά σε δομές φιλοξενίας, έστω και προσωρινές, των ασυνόδευτων παιδιών, προκειμένου να προστατευτούν από την πανδημία του κορονοϊού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργυρούπολη Τσεκούρι

Ελλάδα / Αργυρούπολη: 59χρονος απείλησε άλλον οδηγό με τσεκούρι μετά από καβγά στον δρόμο

Κατά τον έλεγχο στο όχημά του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τσεκούρι, ένα σκεπάρνι, ένα αεροβόλο πιστόλι, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 52 γραμμαρίων
THE LIFO TEAM
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες

Ελλάδα / Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ, ράβδοι χρυσού και λίρες

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία για ποινικές διώξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς νέους εμπλεκόμενους - Κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά μετρητών, χρυσός και πολύτιμα αντικείμενα
THE LIFO TEAM