Να ανοίξουν οι εκκλησίες ζητά ο Ιερώνυμος με επιστολή στην Κεραμέως

Να ανοίξουν οι εκκλησίες ζητά ο Ιερώνυμος με επιστολή στην Κεραμέως Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το άνοιγμα των εκκλησιών ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε την επιστολή με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΣ, έπειτα από διαβούλευση, στα μέσα της εβδομάδας με παραλήπτη την υπουργό Παιδείας, αναφέρουν πληροφορίες. Τα έκτακτα μέτρα για τις εκκλησίες, λόγω κορωνοϊού, έχουν παραταθεί έως τις 28 Απριλίου

Ο κ. Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί ζητούν να ανοίξουν οι εκκλησίες το ταχύτερο δυνατόν, με την τήρηση όλων των προδιαγραφών, των υποδείξεων και των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, ανέφεραν εκκλησιαστικοί κύκλοι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. 

Σε ό,τι αφορά την παρουσία των πιστών, προτείνουν να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός τους σε κάθε εκκλησία, με βάση τα τετραγωνικά του ναού, όπως και συγκεκριμένες αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται. Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήταν ότι εξετάζει το ζήτημα αναμένονται τις εκτιμήσεις του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ