Πάσχα με καιρό Μαΐου -Έως τους 26 βαθμούς η θερμοκρασία, βροχές την άλλη εβδομάδα

Πάσχα με καιρό Μαΐου -Έως τους 26 βαθμούς η θερμοκρασία, βροχές την άλλη εβδομάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το Πάσχα, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα έρχονται βροχές.

Παρά τον καλό καιρό του σαββατοκύριακου, υπενθυμίζεται βέβαια πως ισχύουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού για τις μετακινήσεις, λόγω του κορωνοϊού. Μάλιστα, από τις 21:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα ισχύει το διπλάσιο πρόστιμο (300 ευρώ) και η αφαίρεση πινακίδων για τις άσκοπες μετακινήσεις. Εξάλλου, 5.000 αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες το τριήμερο, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τον καιρό, θα είναι ανοιξιάτικος και οι θερμοκρασίες θα αντιστοιχούν στα μέσα Μαΐου, σημείωσε ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Το θερμόμετρο θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή του Πάσχα, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού. Βροχές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βροχερός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει από τους 24 στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός ως τη Δευτέρα του Πάσχα, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo

Πάσχα με καιρό Μαΐου -Έως τους 26 βαθμούς η θερμοκρασία, βροχές την άλλη εβδομάδα Facebook Twitter

Η πρόγνωση καιρού για το σαββατοκύριακο 

Πιο αναλυτικά, το Μ. Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν θα υπάρξει τοπική ομίχλη στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά στους 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ