Χαρδαλιάς: Ιατρικές συνταγές μέσω SMS ή mail - Οδηγίες ενεργοποίησης της εφαρμογής

Χαρδαλιάς: Ιατρικές συνταγές μέσω SMS ή mail - Οδηγίες ενεργοποίησης της εφαρμογής Facebook Twitter
1

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως επισήμανε, η νέα αυτή διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr. 

Οδηγίες ενεργοποίησης 

Για την ενεργοποίησή της, οι πολίτες πρέπει να μπουν στο gov.gr, να επιλέξουν αρχικά την κατηγορία υπηρεσιών «Υγεία και Πρόνοια» και εν συνεχεία την υποκατηγορία «Φάκελος Υγείας», όπου θα βρουν την εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση, στην οποία θα εισέλθουν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.

Στη συνέχεια θα ζητούνται και θα επιβεβαιώνονται μέσω μηνύματος ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε πολίτη, ώστε να λαμβάνει τη συνταγή με SMS ή και e-mail.

Ο γιατρός θα μπαίνει στην πλατφόρμα e-prescription.gr, όπου θα καταχωρεί τη συνταγή με τον ίδιο τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα. Πλην όμως, όταν πρόκειται για πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, αντί να την εκτυπώσει, θα αποστέλλει τον κωδικό της με SMS ή και με e-mail. 

Η εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό θα γίνεται πάλι μέσω της πλατφόρμας e-prescription.gr μόνο με τον κωδικό που έχει αποσταλεί από το γιατρό στον ασθενή. Σε περίπτωση δε, που το μήνυμα έχει χαθεί ή για οποιονδήποτε λόγο ο ασθενής δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, η συνταγή θα μπορεί να εντοπίζεται και να εκτελείται μέσω του ΑΜΚΑ. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο πολίτης θα ενημερώνεται για αυτό με SMS ή/και e-mail.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αν καταλαβαίνω καλά όμως πάλι θα χρειάζεται να μεταβεί κανείς σε ιατρό ή κέντρο υγείας προκειμένου να δωθεί η "εντολή"; Αν είναι έτσι δεν αποτελεί μεγάλη εξυπηρέτηση. Απλώς θα είναι σαν ανέπαφη συναλλαγή.Δεν διασαφηνίζεται... Τα στοιχεία και οι συνταγές που ο εκτελεί ο ασφαλισμένος υπάρχουν στη πλατφόρμα (εφόσον εχει δωθεί συναίνεση διατήρησης ιστορικού οπως ζητάται κατα την εγγραφή στο σύστημα).Επίσης δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλα δεν βρίσκεις εύκολα ραντεβού στις περισσότερες ειδικότητες αυτή τη περίοδο... Αν και ειδικά στους πνευμονολόγους είναι απολύτως λογικό, τι γίνεται με αυτούς που πάσχουν απο χρόνια νοσήματα λ.χ ΧΑΠ και χρειάζονται άμεσα συνταγογράφηση;