Κρήτη: Θεαματική μείωση στα τροχαία λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κρήτη: Θεαματική μείωση στα τροχαία λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας Facebook Twitter
0

Θεαματική πτώση στους αριθμούς των τροχαίων ατυχημάτων παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία και μετακίνηση των πολιτών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ηρακλειώτικης εφημερίδας «Πατρίς», από τη μία το κλείσιμο των καταστημάτων και εν προκειμένω των μπαρ και ως εκ τούτου η μη κατανάλωση αλκοόλ, κι από την άλλη η ελεγχόμενη κυκλοφορία στους δρόμους, έριξαν θεαματικά το δείκτη των τροχαίων στον νομό, όπως προκύπτει από τη σύγκριση των στατιστικών του περυσινού Μάρτη με το φετινό.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης, Γιάννης Λιονάκης πέρυσι το Μάρτιο είχαν σημειωθεί στο νησί τέσσερα θανατηφόρα τροχαία, πέντε σοβαροί τραυματισμοί σε 13 τροχαία, ενώ είχαν καταγραφεί σε επίπεδο Κρήτης το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 14 ελαφρείς τραυματισμοί.

«Η κατάσταση που ζούμε τώρα, δηλαδή η μη κατανάλωση αλκοόλ λόγω των επιχειρήσεων που είναι κλειστές αλλά και η παραμονή μας στα σπίτια μας έχουν συντελέσει στο να μην έχουμε θανατηφόρο δυστύχημα μέχρι στιγμής το μήνα Μάρτιο».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, αυτό το μήνα σημειώθηκε ένα τροχαίο στη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά ένα άτομο, ενώ σε πέντε ακόμη τροχαία, τραυματίστηκαν ελαφρύτερα έξι πολίτες.

«Η μείωση είναι θεαματική και νομίζω ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Είναι βέβαια λογικό και επόμενο, αφού ο κόσμος δεν κυκλοφορεί και δεν καταναλώνει αλκοόλ. Το τελευταίο θανατηφόρο περιστατικό σε δρόμο του νομού είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να παραμένει στο σπίτι του και να μην μετακινείται χωρίς λόγο, ενώ γνωρίζει ότι τα συνεργεία της αστυνομίας θα προχωρήσουν σε βεβαιώσεις προστίμων εκεί όπου απαιτείται» αναφέρει από την πλευρά του ο υποδιοικητής του τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου και πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ Περιφέρειας Κρήτης Στέλιος Καρακούδης.

Με πληροφορίες από patris.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ