Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 28 οι νεκροί συνολικά - 74 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 28 οι νεκροί συνολικά - 74 νέα κρούσματα Facebook Twitter
EPA
0

Στους 28 ανήλθαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ενώ σε 24 ώρες καταγράφηκαν 74 νέα κρούσματα στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα έφτασαν τα 966, από 892 που ήταν χθες.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. Κάποιοι από τους 28 κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου, η πορεία της οποίας στα σοβαρά περιστατικά παρατείνεται, σημείωσε. Η μέση ηλικία των ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή ήταν τα 73 έτη. Πρόκειται για 23 άνδρες και πέντε γυναίκες, ενώ το 89% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

66 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Αυτή τη στιγμή, 66 από τους ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, από τους οποίους οι 65 είναι διασωληνωμένοι. Το 86% αυτών των νοσούντων είναι άνδρες και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα, δήλωσε ο κ. Τσιόδρας. 


Ως μία «νίκη» στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού, ανέφερε ότι 4 ασθενείς αποσωληνώθηκαν. «Είναι άνθρωποι 52-67 ετών, οι δύο από αυτούς με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας. Είναι μια πάρα πολύ ευχάριστη εξέλιξη και ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε περισσότερους να αποσωληνώνονται». 

Στα θετικά νέα, ο λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι 52 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο μέχρι σήμερα. Έως τώρα, έχουν διενεργηθεί 13.477 διαγνωστικά τεστ, δήλωσε ακόμη ο κ. Τσιόδρας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM