Άρθρα για τον κορωνοϊό, τα κινητά τηλέφωνα και την «αντοχή» του ιού σε επιφάνειες δημοσίευσε με αναρτήσεις του στο Twitter ο Σωτήρης Τσίορδας

 

Στο πρώτο άρθρο, που δημοσιεύθηκε στο Business Insider, επισημαίνονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και η ανάγκη καθαρισμού. «Το να πλένουμε τα χέρια μας συχνά δεν αρκεί», αναφέρει το Business Insider. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα οι οθόνες των κινητών αποτελούν εστίες βακτηρίων και η αμέλεια καθαρισμού κρίνεται επικίνδυνη. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η θήκη του κινητού πρέπει να καθαρίζεται συχνά. 

 

 

«Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε με ασφάλεια το smartphone σας, χωρίς να καταστρέψετε την οθόνη ή τα εσωτερικά του μέρη, είναι να το σκουπίσετε με ένα ελαφρώς υγρό πανί», αναφέρει το Business Insider και επισημαίνει ότι δεν πρέπει να βυθίζουμε το τηλέφωνό μας σε καθαριστικό ή να ψεκάζουμε υγρό απευθείας στη συσκευή.

 

 

Στο δεύτερο άρθρο, πάλι από Business Insider, επισημαίνεται ότι ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες από τρεις ώρες έως τρεις ημέρες, ανάλογα με το υλικό που είναι κατασκευασμένες. Σύμφωνα με έρευνα του National Institutes of Health (NIH) που επικαλείται το Business Insider ο ιός μπορεί να ζήσει μέχρι και τέσσερις ώρες στον χαλκό, μέχρι μία ημέρα σε χαρτόνι και έως τρεις ημέρες σε πλαστικό και ανοξείδωτο χάλυβα. Ο κορωναϊός μπορεί επίσης να ζήσει στον αέρα για έως και τρεις ώρες, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, για την οποία ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμα έκθεση αξιολόγησης.