Κοροναϊός: Σε ετοιμότητα οι φυλακές - Χώροι απομόνωσης για πιθανά κρούσματα

Κοροναϊός: Σε ετοιμότητα οι φυλακές - Χώροι απομόνωσης για πιθανά κρούσματα Facebook Twitter
0

Χώρους απομόνωσης για πιθανά κρούσματα του κοροναϊού στις φυλακές προβλέπει μεταξύ άλλων ειδικό σχέδιο του υπουργείου Προστασία του Πολίτη.

Ειδικό σχέδιο για την διαχείριση τυχόν κρουσμάτων του κοροναϊού στις φυλακές, κατήρτισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να υπάρξει αφενός πρόληψη και αφετέρου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα περιστατικά που ενδεχομένως να προκύψουν και να ελεγχθεί η μετάδοση του ιού μεταξύ των κρατουμένων και των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης.

Το πρωτόκολλο με τις ενέργειες πρόληψης και διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων, παρουσίασε η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου στους διευθυντές των σωφρονιστικών καταστημάτων ολόκληρης της χώρας, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, το σχέδιο προβλέπει:

- Σε κάθε σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργηθεί χώρος απομόνωσης χωρητικότητας 10-20 ατόμων στον οποίο θα κρατηθούν καταρχήν όσοι νοσήσουν. Όσα κρούσματα, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν στα Καταστήματα Κράτησης, θα αντιμετωπίζονται σε ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί σε πτέρυγα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης.

- Επιπλέον, τις επόμενες μέρες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθώς και εθελοντές νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού θα εκπαιδευτούν από τον ΕΟΔΥ, ώστε να μπορούν να εξετάζουν τους νεοαφιχθέντες κρατούμενους. Όλα τα καταστήματα θα εφοδιασθούν με αναγκαίες ποσότητες σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά.

Αντίστοιχα μέτρα προφύλαξης θα ισχύσουν και για την προστασία των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM